TPS pysäytti RoPS:n voitonkulun Veikkausliigassa

TPS pelasi kauden 2018 ensimmäisen aidon kotiottelunsa tänään RoPS:ia vastaan Veritas Stadionilla. Ottelun lähtökohdat olivat etukäteen ennen kauden alkua ehkä hieman yllättävät. Lapin ylpeys porskutti viiden pelaamansa Veikkausliigaottelun jälkeen yhtä monen voiton siivittämänä murskaavalla maalierolla 9-0.

RoPS ei päästänyt tänään Turussakaan maaleja ja kivikova puolustus piti pintansa. Samalla RoPS jäi kuitenkin tällä kaudella ensimmäistä kertaa itse ilman tehtyjä maaleja, ja näin lopputulos oli 0-0.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että pystyimme ottamaan sarjan kärkijoukkuelta pisteen. RoPS on pitänyt monta peliä peräkkäin nollan ja sen muurin murtaminen ei ole helppoa. RoPS:n puolustus on tällä hetkellä Suomen parasta, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen muistutti.

Molemmat joukkueet, TPS ja RoPS, keskittyivät lauantaina puolustamiseen. Kumpikaan joukkue ei pystynyt luomaan kunnon maalipaikkoja, muuten kuin erikoistilanteiden kautta.

– Tässä ottelussa ei juhlittu maalipaikoilla. Parhaat tilanteet nähtiin erikoistilanteista vapaapotkuista, joita molemmat joukkueet saivat muutaman aika vaarallisilta etäisisyyksiltä, Laurikainen totesi.

RoPS:n kapteeni Antti Okkonen jysäytti pallon ennen taukoa TPS-maalin tolppaan. Pallo kimposi sen jälkeen pariinkin otteeseen TPS-maalilla, mutta Jonathan Viscosi vangitsi pallon.

TPS:n parhaat paikat osuivat ottelun loppupuolelle, kun Jani Virtanen pääsi asettelmaan palloa kolmekin kertaa paikoilla. Jamppa veti kaksi upeaa vetoa, mutta pallo kiersi niukasti molemmilla kerroilla maalin yli.

– Olihan siinä paikka iskeä. Vedot olivat pienestä kiinni, varsinkin jälkimmäinen olisi voinut mennä paremmilla tuulilla sisään, Virtanen harmitteli ottelun jälkeen.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela yllätti ottelun jälkeen kuuden lähes voitetun Veikkausliigaottelun jälkeen.

– Huikea suoritus tältä joukkueelta. Meillä on ollut 21:een päivään kuusi peliä, ja 15:een päivään viisi peliä ja tälle viikolle tämä oli kuuteen päivään jo kolmas peli. Olen todella ylpeä joukkueestani, Koskela kiitteli.

– Meidän kiireet jatkuu aika pian, eli 3.5. Maarianhaminassa, ja heti perään VPS tulee tänne. Kyllä se otteluohjelma varmaan loppujen lopuksi rankaisee meitä kaikkia ihan tasaisesti, Laurikainen vielä huikkasi.

Kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-rops-0-0-28-04-2018/

Lisää uutisia