TPS punnersi tärkeät kolme pinnaa vähän heikommallakin esityksellä

TPS poimi tänään äärimmäisen tärkeät kolme pistettä TPV:n kustannuksella, mutta kovan työn takana 2-1-voitto oli. TPS:n pelistä puuttui nyt se sama mielikuvitus ja rentous, jolla se pyöritti MYPA:lta pisteet sekä taisteli EIF:iä vastaan yli 75 minuutia alivoimalla viime lauantaina.

TPS:n peliin nihkeyteen vaikutti varmaan osittain myös se, että joukkue pelasi kahden keinonurmipelin jälkeen nyt ensimmäisen pelinsä hieman epätasaisella luonnonnurmella. Lopputulos on kuitenkin se tärkein asia ja tämänkään voiton tyylipisteitä ei kukaan muista patrin viikon päästä. TPS nousi voitollaan seitsemään pisteeseen ja ainakin väliaikaisesti Ykkösen kärkipaikalle. Pelin vähemmän pelanneet FC Haka, FF Jaro ja AC Oulu hengittävät tiiviissä ryppäässä pisteen päässä.

– Tosi tarkkaan saa nyt miettiä tämän pelin läpi, sillä olen ollut aikaisemmissa peleissä suhteellisen tyytyväinen. Tässä on ollut pelejä jossa ei ole saatu tulosta, vaikka ollaan pelattu hyvin. Nyt ei pelattu hyvin, mutta saatiin se tulos, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen pohdiskeli.

– Se oli ensimmäinen peli luonnonnurmella, saattaa sillä olla joku vaikutus, mutta en kyllä haluaisi sellaisen taakse mennä. Se että mennään keväällä hyväkuntoiselle Kupittaalle pelaamaan, niin vähän vaikea sen taakse on mennä, Pikkarainen myönsi.

TPV meni ottelussa 1-0-johtoon 37. minuutin kohdalla ja vierailla oli johtomaalissaan myös onnea matkassa. Loppujen lopuksi pallo leijaili maaliin Anton Lepolan yli TPS-puolustuksen kautta. Hyvän pelin pelannut Lepola ei voinut millään ilveellä ylettää palloon.

TPS pääsi kuitenkin kuittaamaan tilit tasohin vielä ennen taukoa. Albijon Muzaci purjehti TPV:n boksiin ja hän syötti rauhallisesti viereen Eliécer Espinosalla, jonka hieman epäonnistunutkin veto lirui TPV-maalin oikeaan kulmaan.

– Ensimmäinen puoliaika oli kauhea, se oli siis tosi heikko. Mun täytyy miettiä ensisijaisesti kuitenkin omaa vastuutani, mistä se johtui. Me ei saatu oikein mitään osaaluetta toimimaan. Puolustettiin isolta alueelta oudosti ja meidän hyökkäyspelaaminen meni ihan kummalliseksi nyhjäämiseksi ja pallojen menettämiseksi. Ensimmäinen jakso oli varmaan suhteellisen tasainen, mutta ei siinä ollut mitään sellaisia elementtejä, mitä on ollut aikaisemmissa peleissä. En tiedä, miksi se näin meni, Pikkarainen ihmetteli.

TPS:n 2-1-voittomaali syntyi ottelun 70. miunuutilla. Tauolla kentälle Joakim Latonen jysäytti pallon ensi tolppaan ja Solomon Duah juoksi ensimmäisenä paluupalloon ja niittasi pallon voimalla TPV:n verkkoon.

– Ensimmäinen puoliaika oli vaikea, mutta toisella peli alkoi kulkea ja oltaisiin voitu tehdä pari maalia lisää. Se oli ensimmäinen maali minulle Tepsissä ja samalla voittomaali. Voi olla, että oltiin vähän jännittyneitä, kun oli eka kotipeli ja pelattiin pitkästä aikaa luonnonnurmella, Duah arveli.

Espinosa oli ottelun lopussa lähellä illan toista maaliaan, mutta hänen ohjauksensa kimmahti tolppaan ja siitä ulos.

– Toisella puoliajalla parannettiin merkittävästi. Nähtiin jo vähän sitä hyökkäyspelaamista, mitä ollaan tehty koko kevät. Ei se ollut erityisen hyvää, mutta oli siinä sentään aihioita saada jotain aikaan. Ja olihan lopussa paikka lyödä se kolmaskin maali, mutta jostain syystä se oli kuitenkin vähän kuin olisi ollut kumisaappaita jalassa, Pikkarainen kuvaili.

Vdeokooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-tpv-2-1-09-05-2019/

Lehdistötilaisuus ottelun jälkeen: https://tpstv.fi/lehdistotilaisuus-tps-tpv-2-1-09-05-2019/

TPS:n kotiottelut jatkuvat Jalkapallon Ykkösessä jo ensi viikon keskiviikkona, kun AC Kajaani saapuu vieraaksi Turkuun. TPS-AC Kajaani alkaa 15.5. klo 18.30.

Liput ennakkoon TPS-AC Kajaani -otteluun täältä: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-ac-kajaani-lippuja/251359

Lisää uutisia