TPS piti tiukasti Turun valtikasta kiinni

FC Inter on voittanut TPS:n viimeksi Veikkausliigassa Pasi Rautiaisen päävalmentajakauden ensimmäisessä kohtaamisessa 14.5.2009. Sen jälkeen Turussa on marssittu TPS:n komennossa. TPS on pelannut jo kymmenen paikallispeliä peräkkäin häviämättä. Tämän päivän taistelu toi paikallismatsien historian ikuisille lehdille sen kaikkein mieluisimman lopputuloksen – voiton ja kolme pistettä. Ilmaiseksi näitä pisteita ei saa koskaan. TPS:n voittolukemat olivat tällä kertaa 2-1.

– Me oltiin alusta asti pelissä isolla sydämellä mukana ja ansaittiin voitto tänään. Olisimme voineet ratkaista kamppailun jo ensimmäisellä puoliajalla tai viimeistään toisen puoliajan alussa, TPS:n helpottunut päävalmentaja Marko Rajamäki puhkui ottelun jälkeen.

– TPS-leirissä ollaan tietysti onnellisia voitosta, mutta ei tämä mitään laadukasta jalkapalloa ollut. Yleisö varmaan tykkäsi, kun oli paljon tapahtumia, Inter-kollega Job Dragtsma puolestaan puhalteli.

Viime aikoina hieman hengettömästi esiintynyt TPS oli tänään pelissä mukana armottomalla sykkeellä alusta asti. Ottelua oli väännetty vain kuusi minuuttia, kun Jani Tanska pudotti pallon päällään Roope Riskille, joka lakaisi kauden avausmaalinsa Magnus Bahnen länkien välistä.

TPS:n himo ei laantunut avausmaaliin, vaan todellinen TPS-taistelun ilmentymä, Juho Lähde, iski pallon boksissa ensin päin Bahnea ja upotti sen jälkeen kakkospallon taidolla takanurkkaan. Pelikellon viisari tikitti siinä vaiheessa vasta seitsemäätoista minuuttia.

– Meillä on ollut vaikea alkukausi, mutta tänään oli sellainen olo, että aina löytyi paikkaaja takaa, jos joku jäi jotenkin kesken, Lähde kiitteli joukkuekavereitaan.

– Paikallispelissä ei voi antaa kahta maalia eteen tässä ajassa. En tiedä missä me oltiin, mutta ei ainakaan pelissä kiinni, FC Interin keskikentän raataja Severi Paajanen manasi.

FC Inter pääsi otteluun mukaan aivan ensimmäisen puoliajan lopussa tutulla kuviolla. Väkivahva Irakli Sirbiladze puski kavennuksen kulmasta juuri ennen taukoa.

Toinen puoliaika alkoi TPS:n kahdella loistavalla maalipaikalla, mutta Inter-luukut pysyivät kiinni. Inter piti kuitenkin palloa hieman enemmän ja se janosi tosissaan tasoitusta.

62. minuutin kohdalla koettiin paikallistaisteluille taas sitä tyypillistä draamaa. Tepsin Sami Rähmöstä rikottiin ja jälkipelejä pelattiin sen jälkeen jonkin verran. Lopputulos oli se, että Rähmönen passitettiin suoralla punaisella ulos ja FC Interin Felipe Aspegren sai keltaisen. TPS joutui siis alivoimalle.

Inter jyskytti päälle, mutta TPS puolusti kuin raivo härkä. Inter ei saanut kuitenkaan mitään sen kummallisempaa aikaiseksi. Ottelun 85. minuutilla TPS sai tilaisuuden tappaa peli lopullisesti. Inter-vahti Bahne sai varoituksen ja pallo pistettiin täplälle. Wayne Brown latasi sydämensä kyllyydestä, mutta päin Bahnea.

TPS ei kyennyt katkaisemaan kamelin kaulaa pilkulta, mutta eipä se Interkään kyennyt nousemaan edes tasoihin. Loppujen lopuksi TPS:n alun tymäkkä vajaa 20-minuuttinen ratkaisi koko ottelun.

– Ei me saatu omaa peliä auki edes ylivoimalla kunnolla missään vaiheessa. En tiedä miksi, mutta eihän tässäkään nyt enempää kuin kolme pistettä ollut jaossa. Harmittaa ihan älyttömästi se ottelun alun kummallinen nukkuminen, Paajanen vielä pudotteli.

– En minä tiedä, onko meillä mitään henkistä yliotetta, koska ottelu kerrallaan tässä mennään. Tietysti paikallismatsien pitää sytyttää omalla tavallaan extraan, mutta tarvitaan niitä pisteitä myös muualta. Tänään oli upeaa nähdä, kuinka kannattajamme voittivat myös oman pelinsä katsomossa. Siitä tuesta haluan kiittää ja sitä tukea me tarvitaan myös jatkossa, Lähde muistutti.

– Me pelatiin viimeiset puoli tuntia alivoimalla ja totta kai se näkyi. Tänään me oltiin mukana alusta asti ja tapeltiin sen jälkeen voitto omilla vahvuuksillamme. Kiitos koko jengille, TPS-luotsi Rajamäki vielä huuteli.

Lisää uutisia