TPS piti nollan – lauantaina luvassa todellinen spektaakkeli (kooste)

Turkulaisseurat, TPS ja FC Inter, pelasivat liigakarsinnan ensimmäisen osaottelun tänään Paavo Nurmen Stadionilla. Ottelu päättyi mielenkiintoisten ja värikkäidenkin vaiheiden jälkeen tasan 0-0. Turkulaisyleisö oli myös löytänyt hienosti Paavolle, sillä ottelun katsojamääräksi kirjattiin 4216.

Kooste ottelusta TPS TV:ssähttp://tpstv.fi/kooste-tps-fc-inter-0-0-26-10-2016/

TPS:n kannalta 1. osaottelun tärkein anti oli se, että FC Interiltä jäi se tärkeä vierasmaali tekemättä. Tämä merkitsee taas sitä, että mikäli TPS onnistuisi maalinteossa ensi lauantaina Veritas Stadionilla, pitäisi FC Interin tehdä aina vähintään yksi maali enemmän.

FC Inter aloitti keskiviikkona kovalla tempolla ja TPS:llä oli alussa vaikeuksia pysyä vauhdissa mukana. Aika nopeasti Palloseurakin pääsi kuitenkin rytmiin mukaan.

– Meillä meni jonkin aikaa ennen kuin päästiin taas liigavauhtiin mukaan. Pikku hiljaa tilanne kuitenkin tasaantui ja päästiin peliin mukaan, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen arvioi.

Ottelun ensimmäinen puoliaika menikin niukasti Inter-merkkisesti, mutta toisella puoliajalla voimasuhteet kääntyivät hieman TPS:n suuntaan.

– Ottelun toisella puoliajalla oltiin vähintään tasaveroisesti mukana. Puolustettiin kokonaisuudessaan hyvin ja pidettiin Inter erittäin hyvin ulkona erikoistilanteista, Laurikainen kiitteli.

– Tämä oli tasapainoinen esitys koko joukkueelta, kun päästiin vauhtiin mukaan, hän jatkoi.

TPS:n erinomaisesti pelannut toppari Rasmus Holma joutui jättämään peli kesken olkapäävamman vuoksi. Miro Tenho sai näin pakkoraossa taas pelituntumaa yli kuukauden poissaolonsa jälkeen.

– Näytti, että olkapää jotenkin muljahti, mutta minä en osaa tietystikään arvioida vamman todellista laatua, Laurikainen totesi.

TPS lähtee toiseen osaotteluun siis erinomaisista asetelmista. Kaikki paineet ovat nyt FC Interillä. Molempien joukkueiden päävalmentajat myönsivät, että mitään kovin kummallista ja uutta ei lauantaiksi voi enää keksiä.

– Me tiedämme tämän ensimmäisen ottelun jälkeen, missä asioita meidän pitää tarkentaa ja parantaa. Palloja pitää saada esimerkiksi paremmin Interin puolustuksen selustaan. Näitä pelejä on ja nyt melkein parin päivän välein, joten huomenna palautellaan ja perjantaina haetaan sitä oikeaa terävyyttä lauantain peliä varten. Jos jotain lauantailta saa toivoa, niin tietysti sitä maalia, Laurikainen vielä naurahti.

– Jos kentällä jäätiin tänään tasapeliin, niin katsomossa ottelu voitettiin murskaluvuin. Olisi hienoa, että saisimme ylivoiman katsomoon myös Interin kotiottelussa, Laurikainen toivoi.

Liigakarsinnan 2. osaottelu FC Inter-TPS pelataan lauantaina 29.10. klo 17.00 alkaen Kupittaan Veritas Stadionilla.

Kuva: Tiina Pirilä

Lisää uutisia