TPS parantamaan kotisaldoa JJK:n kustannuksella

TPS:n seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina esimmäinen päivä elokuuta. Turkuun ja TPS:n vieraaksi saapuu reilun 300 kilometrin päästä JJK. Sunnuntain kamppailu on kahden kotikentällään tuloksellisesti huonosti pelanneen joukkueen taistelu.

– Meidän täytyy lähteä sunnuntaina pelaamaan ihan uudella ilmeellä kotiyleisön edessä. Olisi todella tärkeää, että saisimme ensimmäisen maalin tehtyä. Siinä me ollaan tällä kaudella oltu vähän heikkoja. Ollaan aloitettu matsit hyvin, mutta jostain syystä vastustaja on usein saanut ekan maalin tehtyä. Meidän tekemä ensimmäinen maali antaisi varmasti itseluottamusta. Meille puolustajille olisi myös hyvä saada pidettyä nolla omassa päädyssä, kiteyttää TPS-toppariJaakko Nyberg TPS:n tavoitteita sunnuntaille.

TPS on pelannut kotonaan seitsemän ottelua ja voittanut niistä yhden, pelannut tasan kolmesti ja hävinnyt kolme kertaa. JJK on puolestaan liigan huonoin kotijengi, sillä seitsemästä kotipelistä peräti kuudessa on tullut käkeen ja vain kertaalleen JJK on onnistunut voittamaan kotiyleisönsä edessä. Jos JJK on pelannut kotonaan huonosti tai ainakin tuloksettomasti, niin vieraissa on kulkenut melko mallikkaasti. JJK on koko liigan toiseksi paras vierailijajoukkue.

TPS:n kymppipaita Riku Riski tietää molempien joukkueiden pelitilastot, mutta ei löydä tiettyä syytä miksi joukkueet ovat pelanneet koti- ja vieraspelit eri menestyksillä.

– Vaikea sanoa. Siinä voi olla monta pientä juttua, minkä takia vieraskentällä peli on kulkenut paremmin. Kyllä me kuitenkin tiedetään miten meidän pitää pelata, ei siinä ole suurta eroa koti- ja vieraspeleissä, RR10 pohtii.

Tällä kaudella TPS on kohdannut JJK:n jo kertaalleen. TPS vei vieraissa ottelun lukemin 0-2Mika Ääritalon ja Babatunde Wusun maaleilla.

– Se oli silloin meiltä aika hyvä peli. Pyöritettiin sitä aika helposti ja saatiin heti alkuun maali. Maalin jälkeen kontroloitiin ottelua ja matsi oli meidän hallussa. Toivottavasti saadaan samanlainen peli JJK:ta vastaan nyt sunnuntaina, juttelee Riku Riski lopuksi.

TPS-JJK pelataan Kupittaalla sunnuntaina 1.8. kello 18.30 alkaen. Liput matsiin ennakkoon saat kätevästi maan kaikista Lippupalvelun pisteistä tai vaikka tästä linkistä.

Lisää uutisia