TPS palkitsi kauden 2021 parhaita

TPS:ssä on tehty perinteiset valinnat miesten edustusjoukkueen vuoden parhaista pelaajista. Palkintoja jaettiin seitsemässä eri kategoriassa.

Paras maalintekijä: Joakim Latonen (11)

Vuoden tehopelaaja: Serge Atakayi

Vuodesta 1994 jaettu tehopelaajan palkinto annetaan pelaajalle, joka on kerännyt eniten maaleja ja maalisyöttöjä suhteessa peliminuutteihinsa. Atakayi pelasi Ykkösessä 13 ottelussa, joissa peliminuutteja kertyi 659. Atakayi teki kolme ja syötti neljä maalia, eli saalisti tehopisteen keskimäärin 94 peliminuutin välein.

Vuoden lupaavin pelaaja: Juhani Pikkarainen

Vuoden lupaavimman pelaajan palkinto on vuodesta 1994 lähtien jaettu pelaajalle, joka on kauden aikana nostanut eniten tasoaan ja osoittanut suurta potentiaalia. 24 sarjaottelua TPS:n takalinjoilla pelannut Pikkarainen oli Seuran takalinjojen luottopelaaja läpi kauden.

– ’Jussi’ pelasi hyvän kauden ja osoitti olevansa kiistaton avauskokoonpanon pelaaja, jonka kehitys jatkui kauden aikana. Jussi on tehnyt paljon töitä ja kehittynyt reippaasti puolustuspelaamisessa. Pallollisessa pelaamisessa ja pääpalloissa hän oli jo ennestään loistava”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson perustelee.

Herrasmiespelaaja: Atte Sihvonen

Herrasmiespelaajan palkinto luovutetaan pelaajalle, joka edustaa TPS:ää ja Seuran arvoja aina tyylikkäästi sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Lehdistön vuoden pelaaja: Joakim Latonen

Lehdistön vuoden pelaajan valitsee vuosittain joku Turussa vaikuttava urheilutoimittaja tai urheilutoimitus. Vuoden 2021 valinnan teki Turun Sanomien urheilutoimittaja Harri Ahola.

TPS-kannattajien kunniapalkinto: Kasper Hämäläinen

TPS-kannattajien kunniapalkinnon saaja valitaan TPS-kannattajien äänestyksellä. Kannattajien kunniapalkinto luovutetaan pelaajalle, joka ottaa toiminnassaan erityisellä tavalla huomioon TPS:n ja sen kannattajat.

– Puhtaasti pelillisillä perusteilla hyviä vaihtoehtoja olisi monia, mutta ’Kappe’ osoitti ylivertaista seurahenkeä palaamalla TPS:n riveihin Ykköseen pitkän ulkomailla tekemänsä uran jälkeen, ja juuri seurahenkeä painotetaan tämän palkinnon kohdalla vahvasti. Paluunsa jälkeen Hämäläinen kuului myös kentällä joukkueen tärkeimpiin pelaajiin ja oli joukkueen pelillinen johtaja, TPS-kannattajat toteaa perusteluissaan.

TPS:n vuoden pelaaja: Kasper Hämäläinen

Kaikkein arvostetuin palkinto on TPS:n vuoden pelaajan palkinto, joka on jaettu vuodesta 1994 lähtien. TPS:n pelaajat valitsevat palkinnon saajan keskuudestaan itse äänestämällä. Jokainen pelaaja antaa kolme pistettä parhaaksi katsomalleen pelaajalle, kaksi pistettä seuraavaksi parhaalle ja pisteen kolmanneksi parhaalle.

TPS onnittelee kaikkia palkittuja!

Lisää uutisia