TPS palkitsi jälleen kauden parhaita

TPS:n naisten ja miesten liigajoukkueet palkitsivat kauden päätöstilaisuuksissaan kauden 2014 parhaita pelaajia. Lisäksi jaettiin arvostettu TPS:n Sydän Pelissä –palkinto.

Naisten edustusjoukkueen pelaajia palkittiin kolmessa eri kategoriassa. Vuoden lupaavimmaksi naispelaajaksi olivat ehdolla Sini Laaksonen ja Emma Santamäki. Palkinnon pokkasi tänä vuonna Emma Santamäki.

Naisten paras maalintekijä oli puolestaan Ria Öling peräti 16:lla maalillaan. Vuoden naispelaajaksi valittiin myös Öling, joka sai kaikkien muiden pelaajien äänet.

Miesten edustusjoukkueen pelaajia palkittiin kahdeksassa eri kategoriassa. TPS-kannattajien kunniapalkinto luovutettiin kannattajien keskenään tekemän äänestyksen perusteella. Ykköspalkinnon sai Jukka Lehtovaara, joka sai 39% äänistä. Toiseksi äänestyksessä tuli Mikko Hyyrynen (32%) ja kolmannelle sijalle Sami Rähmönen (14%).

Lehdistön vuoden pelaajan valitsevat turkulaiset urheilutoimittajat. Lehdistö valitsi vuoden parhaaksi  TPS-pelaajaksi Jukka Lehtovaaran. Muut ehdokkaat olivat Sami Rähmönen sekä nuoria tulevaisuuden pelaajia edustanut Niklas Blomqvist.

Vuoden lupaavimman pelaajan palkinto on jaettu vuodesta 1994 lähtien sellaiselle nuorelle pelaajalle, joka on  nostanut kauden aikana eniten tasoaan ja osoittanut omaavansa suurimman potentiaalin. Ehdolla olivat Eero Tamminen, Miro Tenho ja Arnold Uschanoff.  Vuoden lupaavimmaksi pelaajaksi valittiin Miro Tenho.

Herrasmiespelaaja edustaa seuraa aina tyylikkäästi sekä kentällä että sen ulkopuolella. Herrasmiespelaajapalkinnon saajiksi olivat ehdolla Eero Tamminen, Juho Lehtonen ja Santeri Peltola. Herrasmiespelaajana palkittiin Santeri Peltola.

Tehopelaaja on kerännyt Veikkausliigakaudella eniten tehopisteitä suhteessa peliminuutteihinsa. Myös tämä palkinto on jaettu vuodesta 1994 lähtien. Palkinnon sai Eero Tamminen.

(Sulkeissa minuuttimäärä, jonka pelaaja on tarvinnut yhden tehopisteen tekemiseen):
1. Eero Tamminen (215 min)
2. Joachim Osvold (242 min)
3. Patrik Lomski (248 min)

Most valuable player, eli joukkueen arvokkain pelaaja, on seuran ja yhteistyökumppaneiden näkemys kauden parhaasta pelaajasta. Ehdolla olivat Alex De John, Miro Tenho, Jukka Lehtovaara ja Mikko Hyyrynen. Voittajaksi selviytyi Mikko Hyyrynen.

Joukkueen parhaan maalintekijän palkinnon voitti tänä vuonna Eero Tamminen viidellä maalillaan.

Kaikkein arvostetuin palkinto, TPS:n vuoden pelaaja, on myös jaettu jo vuodesta 1994 lähtien. Vuoden pelaajan äänestää TPS-joukkue keskuudestaan. Jokainen pelaaja antaa kolme ääntä parhaimmalle, kaksi ääntä toiseksi parhaimmalle ja pisteen omasta mielestään kolmanneksi parhaimmalle pelaajalle. Vuoden pelaajaksi TPS:n joukkue valitsi Jukka Lehtovaaran 47 äänellä. Toiseksi parhaimmaksi nousivat Hyyrynen ja Tenho  13:lla äänellään ja neljäs oli De John 10:llä äänellään.

Gaalassa jaettiin myös arvostettu Sydän Pelissä -palkinto, joka ojennetaan henkilölle, joka on on toiminut TPS:n arvojen mukaisesti ja omalla positiivisella tavallaan tunnustanut TPS:n mustavalkoisia värejä. Palkinnon sai ansaitusti TPS:n miesten edustusjoukkueen monivuotinen huoltaja Tapani Elmeranta, jolla on aina sydän pelissä!

Lisää uutisia