TPS palaa liigajoukkueiden kastiin Suomen Cup -avauksessa Helsingissä

Jalkapallokausi 2020 potkaistaan toden teolla käyntiin ensi viikonloppuna. TPS aloittaa oman kilpailukautensa lauantaina 25.1. HJK:n vieraana Helsingissä. Kyseessä on tietysti Suomen Cup ja siinä toinen kuuden Veikkausliigajoukkueen muodostama alkulohko. Klubin ja Tepsin välinen A-lohkon kamppailu puhalletaan käyntiin jo klo 13.30. Leuto talvi on saanut aikaan sen, että tämä Suomen Cupin avausottelu pelataan ulkoilmassa Telia 5G -areenalla.

Veikkausliigaan palannut TPS saa vastaansa todella nälkäisen ja näyttöhaluisen ryhmän. HJK jäi viime kaudella Veikkausliigassa sensaatiomaisesti vasta viidenneksi ja kokonaan eurocup-pelien ulkopuolelle. Klubi vaihtoi viime vuoden toukokuussa päävalmentajaa, kun Mika Lehkosuo vaihtui lennossa Toni Koskelaan. Sekään ei auttanut, vaan HJK ei noussut mitalikyytiin missään vaiheessa mukaan.

HJK haluaa palata takaisin Veikkausliigan kärkipaikalle ja maineen palautus onkin tarkoitus aloittaa heti Suomen Cupista. Helsinkiläiset ovat myös vahvistaneet rivejään talven aikana. HJK:lla oli jo entuudestaan kaikille tepsiläisille tuttu Riku Riski, mutta alkavalla kaudella sinivalkoraitanutussa juoksee myös maaliahne Roope Riski, joka palasi kotimaan kentille Itävallasta. Myös puolustukseen hankittu Miro Tenho edusti TPS:ää kausina 2014-18.

RoPS:sta HJK:n haaviin uivat maalivahti Antonio Reguero sekä takaisin Klubiin palannut Lucas Lingman. Muita uusi klubilaisia ovat KuPS:sta saapunut kolumbialaispuolustaja Luis Murillo sekä Suomen A-maajoukkueen keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller. Keskikenttäpelaaja Bubacar Djaló saapui puolestaan Sporting Lissabonista. Kun joukkueen runko on jo entuudestaankin varsin vankkaa tekoa, niin Klubin paluu korkeimmalle valtaistuimelle ei olisi kovinkaan suuri yllätys.

TPS lähtee tähänkin kisaan selvästi altavastaajan asemasta. Joukkueen runko alkaa olla valmiina, mutta joitakin palasia joukkueen kokoonpanoon on vielä tipahtamassa. TPS:n Veikkausliigaan valmentanut Tommi Pikkarainen lähtee HJK-kamppailuun varsin nöyrin mielin.

– Odotan omiltani ryhdikästä peliä ja haluamme haastaa HJK:n tietysti kunnolla. Tiedän, että joudumme välillä puolustamaan myös syvällä, mutta emme voi missään tapauksessa ottaa vain vastaan. Kun kelit ovat näin lämpimiä, niin on ihan mukava pelata välillä myös ulkona. Tämä on tärkeä tapahtuma meille, palaamme näin myös takaisin liigajoukkueiden joukkoon, Pikkarainen painottaa.

TPS:n kokoonpanossa on vielä muutama asia auki ennen lauantaina. Maalissa aloittaa Jere Koponen, mutta toisen maalivahdin nimi on vielä auki. Santeri Aaltonen on loukannut selkänsä ja hänen paluuaikataulunsa on vielä suuri kysymysmerkki. Yksi vaihtoehto on Jalkapallon Pelaajayhdistyksen sopimuksettomien pelaajien joukkuessa torjunut jyväskyläläislähtöinen Aati Riihimäki.

Puolustuspää on selkeämpi, sillä näillä näkymin käytettävissä ovat Aldayr Hernández, Sami Rähmönen, Tatu Varmanen, Juhani Pikkarainen, Rasmus Holma sekä tuore sopimuspelaaja Vilho Heikkinen. Pikkarainen ja Holma on saatu juuri riviin flunssan jäljiltä.

Keskeltä ja ylempää löytyvät Tomas Hradecky, Alim Moundi, Jesper Karlsson, Joakim Latonen, Jami Siirtola, Oskari Jakonen sekä Mika Ääritalo. Todellinen jokeri kokoonpanossa saattaa olla viime kaudella TPV:ssä hyökännyt Eetu Kolu, joka onnistui maalinteossa viikko sitten SalPa-ottelussa.

Jonni Peräaho joutui jäämään pois, mikä on valitettava takaisku. Juho Lähteen ja Albijon Muzacin poissaolot olivat jo aiemminkin tiedossa. Eliécer Espinosa on saapui juuri Suomeen, joten hänen tilanteensa on vielä auki. Koko joukkue ei ole vielä valmiina, peliluvissa on omat haasteensa ja neuvottelemme edelleen, tarkoituksena on siis edelleen vahvistaa joukkuetta. Tiettyjä ratkaisuja saattaa eteen tulla hyvinkin nopeasti, Pikkarainen summaa.

Ruutu+ -palvelu näyttää tuttuun tapaan kaikki Suomen Cupin ottelut suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia