TPS palaa kuukauden tauon jälkeen kotiyleisön eteen – HIFK saapuu vieraaksi Turkuun

Miesten Ykkösen kausi on edennyt jo loppusarjojen ratkaisupeleihin. TPS taistelee ylemmässä loppusarjassa paikasta Veikkausliigan monivaiheisiin nousukarsintoihin. Tärkeiden pisteiden metsästys jatkuu keskiviikkona 27. syyskuuta Turussa, kun TPS kohtaa Veritas Stadionilla Helsingin IFK:n. Ottelu alkaa kello 18.30.

TPS ja HIFK kohtasivat edellisen kerran melko tarkalleen kuukausi takaperin Turussa. Tuolloin TPS piti pisteet kotonaan tyylipuhtaalla 2–0-voitolla. Ykkösen runkosarjassa TPS hallitsi Veritas Stadionia isännän elkein – yhdeksän Veritaksella pelatun pelin saldo oli kahdeksan voittoa ja yksi tasapeli. TPS-hyökkääjä Alhaji Gero luottaa vahvojen otteiden jatkuvan myös keskiviikkona loppusarjan ensimmäisessä kotipelissä.

– Edellisessä kotipelissämme HIFK:ta vastaan pystyimme määräämään pelin temmon ja vahva painostuksemme tuotti lopulta voittoon tarvittavat maalit. Siitä lähdetään taas keskiviikkona, että me olemme se joukkue, joka ottaa ohjat käsiinsä. Odotan jo innolla sitä, että pääsemme taas tovin tauon jälkeen pelaamaan kotiyleisömme eteen, sanoo Gero.

Viime perjantaina pelatulla edellisellä kierroksella TPS kohtasi vieraskentällä SJK Akatemian. Tepsi avasi pelin vahvasti ja karkasi jo alle puolessa tunnissa 2–0-johtoon. Vaikka SJK Akatemia onnistuikin vielä nousemaan 2–2-tasapeliin, oli Geron mukaan pelissä positiivisia elementtejä: TPS pystyi luomaan paljon maalipaikkoja ja maaleissa näkyi treenikentillä tehty onnistunut työ. Molemmat Tepsin maaleja edelsi laidalta boksiin lähetetty keskitys.

– Ottelun alku oli tosi hyvä, olimme valmiita heti ensimmäisestä vihellyksestä lähtien. Onnistuimme siirtämään harjoituksissa tehdyt maalintekomallit pelikentälle, sen on aina mukavaa huomata. Kokonaisuudessaan olimme vähän epäonnekkaita, että emme saaneet voittomaalia tehtyä siinä toisella puolikkaalla, kommentoi Seinäjoella pelin avausosuman tehnyt Gero.

Gero on Tepsin sisäisen maalipörssin kakkospaikalla kahdeksalla osumallaan. Kymmenen maalia kaudessa on rajapyykki, jonka Gero uskoo menevän rikki vielä loppukauden aikana. Geron mukaan loppukauden peleissä hyökkääjän pelaamista helpottaa se, että vastustajien vahvuudet ja heikkoudet ovat tulleet jo kauden aiemmissa kohtaamisissa esille.

– Kahdeksan maalia on minulle vain numero. Minulle tärkeintä on, että pystyn omalla panoksellani auttamaan joukkuetta saavuttamaan mahdollisimman monta voittoa. Tietysti hyökkääjiltä aina maaleja odotetaan, ja olen iloinen siitä, että niitä on jo kahdeksan kasassa.

Edellisen kierroksen tasapelin myötä asetelmat sarjataulukossa eivät TPS:n osalta muuttuneet. TPS ja SJK Akatemia ovat sarjataulukossa tasapisteissä peräkkäisillä sijoilla neljä ja viisi. TPS pitää hallussaan nelospaikkaa, joka on viimeinen Veikkausliigan monivaiheiseen nousukarsintaan oikeuttava sarjasijoitus.

– Meillä on nyt edessämme kauden tärkeimmät pelit. Kokonaistilanteemme sarjataulukossa ei ole helpoin mahdollinen, mutta olen luottavainen sen suhteen, että pystymme vielä loppukauden aikana tarjoamaan kannattajillemme aihetta hymyyn.

Ke 27.9. klo 18.30 TPS–HIFK, Veritas Stadion.

Liput otteluun voit ostaa ennakkoon Tiketin kautta.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluinfon voit lukea tästä.

Lisää uutisia