TPS palaa kotikentälleen lauantaina – ”HJK:n voittaminen toi tosi paljon virtaa”

Kansallinen Liiga jatkuu lauantaina 17. kesäkuuta Turun Urheilupuiston Yläkentällä, kun TPS palaa voitokkaalta Helsingin-turneelta takaisin kotikentälle. Helsinkiläisväriä on vastassa myös lauantaina, sillä ottelun vierasjoukkue on helsinkiläinen PK-35. Ottelu TPS–PK-35 potkaistaan käyntiin kello 16.00.

TPS:n lähtökodat otteluun ovat erinomaiset. Joukkue kävi viikko sitten lauantaina hakemassa erittäin ison voiton Helsingin Jalkapalloklubista. Ottelua voi luonnehtia niin jättiyllätykseksi, hämmentäväksi jalkapallo-otteluksi, ikimuistoiseksi elämykseksi kuin taktisesti onnistuneeksi pelisuoritukseksikin.

– Tosi hyvät fiilikset jäi HJK-pelistä. Huikea voitto! Se oli taianomainen lauantaipäivä. Hyvin pelattiin joukkueena ja tehtiin hyviä yksilösuorituksia, niin sitä kautta se voitto tuli, kertaa TPS-hyökkääjä Viivi Ollonqvist.

– Lähdimme hakemaan voittoa, emmekä nöyristelemään. Meillä oli selkeä suunnitelma, miten me lähdemme puolustamaan. Pidimme suunnitelmasta kiinni, ja se toimi, Ollonqvist jatkaa.

Sarjanousija TPS onnistui yllättämään seitsemän voiton putkessa olleen sarjakärki HJK:n. Yhtään kertaa TPS ei laukonut HJK:n boksista, mutta siitä huolimatta turkulaiset iskivät kolme maalia – vieläpä erittäin tyylikkäillä suorituksilla. Emma Santamäen omalta kenttäpuoliskolta laukoma avausmaali jää monien mieleen pitkäksi aikaa, mutta komeita suorituksia olivat myös Ollonqvistin ja Netta Hanhimäen kaukolaukausmaalit.

– Olihan se kiva tehdä ensimmäinen liigamaali juuri HJK:ta vastaan. Oli sitten tällainen hienompi maali se ensimmäinen liigamaali, eikä mikään räkämaali. Siinä maalissa tulivat minun vahvuuteni pelaajana esille. Tiesin, että laukausta on treenattu, ja se kyllä lähtee, jos paikka tulee, Ollonqvist, 20, makusteli ensimmäistä osumaansa liigakentillä.

Ollonqvistin mukaan HJK:n kaataminen helsinkiläisten kotikentällä toi TPS:n joukkueelle paljon lisää virtaa ja uskoa omaan tekemiseen.

– HJK:n voittaminen toi tosi paljon virtaa. Kyllä tuollainen iso voitto tuo pelaajille paljon lisää itseluottamusta. Siltä pohjalta on erittäin hyvä lähteä jatkamaan kautta kotikentällä lauantaina, Ollonqvist miettii.

Lauantaina TPS kohtaa helsinkiläisen PK-35:n. Ottelu on joukkueiden toinen keskinäinen vääntö tänä vuonna. Ensimmäisen kerran paremmuudesta miteltiin kauden avauskierroksella, jolloin TPS haki Helsingistä 3–0-vierasvoiton.

TPS ja PK-35 Helsinki kamppailevat ylempään loppusarjaan ja kuuden parhaan joukkoon pääsystä – siltä kannalta jaossa on lauantaina jälleen tärkeät sarjapisteet. TPS lähtee otteluun sijalta seitsemän, pisteen viimeisessä yläloppusarjapaikassa kiinni olevan PK-35 Vantaan perässä. PK-35 Helsingillä alkaa olla jo kiire päästä yläloppusarjan junan mukaan. Helsinkiläinen PK-35 on sijalla yhdeksän, kuusi pistettä vantaalaista PK-35:ttä jäljessä.

– Hyvällä asenteella lähdetään taas taistelemaan tärkeistä pisteistä. Viikko ja peli kerrallaan mennään, ja katsotaan sitten kauden edetessä, mihin se riittää, Ollonqvist sanoo.

La 17.6. klo 16.00 TPS–PK-35 Helsinki, Turun Urheilupuiston Yläkenttä.

Lipunmyynti otteluun tapahtuu ainoastaan paikan päällä Yläkentällä pelipäivänä.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluinfon voit lukea tästä.

Lisää uutisia