TPS päätti Ykkösen runkosarjan voitokkaasti Mikkelissä – kausi jatkuu ylemmässä loppusarjassa

TPS nappasi Ykkösen päätöskierroksella täyden pistepotin mukaansa Mikkelin Urheilupuistosta. MP ja TPS tarjoilivat lauantai-iltapäivään vauhdikasta urheiluviihdettä. Kumpikin joukkue loi useampia hyviä maalipaikkoja, mihin nähden olikin hieman yllättävää, että pelissä nähtiin lopulta vain yksi maali. Loppulukemat kirjattiin turkulaisille 1–0. Mikkeliläisten jäämisestä nollille on kiittäminen loistavia torjuntoja tehnyttä TPS-veskari Jere Koposta.

Pelin ainoa maali nähtiin reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. TPS sai vapaapotkun noin 30 metrin etäisyydeltä maaliin, ja pallon taakse asteli juonikkaista vedoistaan tunnettu Daniel Rantanen. TPS toteutti samaa suunnitelmaa, joka on kantanut hedelmää muutaman kerran aikaisemminkin tällä kaudella. Rantanen ampui tulisen vaparin ja joukkuekaverit rynnistivät maalille mahdollisen irtopallon varalta. MP-vahti Aleksi Honka-Hallila ei kyennyt liimaamaan Rantasen vapaapotkua ja Alhaji Gero iski irtopallon verkkoon. Maali oli nigerialaiskärjelle kauden seitsemäs.

– Tärkeä voitto. Kohtuu tasainen ja tiukka vääntö oli. Suoraviivaista peliä ja nopeita hyökkäyksiä nähtiin molemmilta joukkueilta. Molemmilla oli omat maalipaikkansa, meillä vielä paremmat paikat kuin Mikkelillä – oli tolppaa ja ylärimaa. Saatiin oikeisiin paikkoihin palloa pelattua monta kertaa. Pelasimme oman suunnitelmamme mukaan, siihen ja päivän taisteluasenteeseen olen tyytyväinen. ”Kopo” pelasti pari tilannetta todella hyvin ja sen myötä yksi maali riitti tänään voittoon, summasi peliä TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen.

Geron maalin jäi illan ainoaksi, mutta kumpikin joukkue kävi useamman kerran lähellä maalintekoa. Tepsiltä Umar Bala Muhammed kolisutteli kaukovedoillaan sekä ylärimaa että tolppaa. Kotijoukkue MP pystyi luomaan uhkaa TPS-maalille, mutta Koponen venyi vetojen tielle. Kertaallen ylärima kolisi myös TPS-päädyssä.

– Oli juuri sellainen taistelumatsi, jollaista odotettiinkin. Pojat väänsivät hyvin. Meillä on ollut luonnonnurmella vähän vaikeuksia ottelujen loppua kohti mennessä, mutta tänään jätkät taistelivat hienosti ja ansaitusti kolme pistettä meille, kehui TPS-kapteeni Koponen joukkuekavereitaan.

– Kyllä me odotettiin, että MP on vaarallinen. He pystyvät luomaan vähän vaarattoman oloisista hyökkäyksistäkin hyviä paikkoja, niin tapahtui tänäänkin. Olen tyytyväinen, että meillä oma pää pysyi puhtaana tänään, Koponen tuumasi.

TPS:n kausi jatkuu ylemmässä loppusarjassa, jossa joukkueet taistelevat suorasta liiganoususta ja paikoista monivaiheiseen nousukarsintaan. Päätöskierroksen tulosten myötä TPS lähtee loppusarjaan neljänneltä sijalta. Tämän päivän voiton myötä TPS kavensi kolmantena olevan MP:n eron yhteeen pisteeseen ja toisaalta varmisti sen, että SJK Akatemia pysyy edelleen takana viidennellä sijalla. Loppusarjan päätteeksi Ykkösen paras joukkue nousee suoraan Veikkausliigaan, sijoille 2–4-sijoittuneet etenevät monivaiheisiin nousukarsintoihin.

– Nyt huilataan hetki ja palataan ensi viikon puolivälissä taas treeneihin. Kovaa on painettu pitkä kausi, joten pieni huili on paikallaan. Tauon jälkeen lähdetään sitten rakentamaan sellaista noin kymmenen päivän mittaista valmistautumisjaksoa yläloppusarjan avauspeliin. Vielä ei ole peliä menetetty minkään suhteen. Peli kerrallaan lähdetään loppusarjaan, kommentoi Laurikainen.

Lopputulos:

MP–TPS 0–1 (0–1)

Ottelun maalit:

24 min 0–1 Alhaji Gero

Varoitukset:

MP
90+1 min Niklas Leinonen
90+2 min Joslyn Luyeye-Lutumba

TPS
59 min Torfiq Ali-Abubakar
69 min Umar Bala Muhammed
77 min Samba Benga
78 min Jere Koponen
82 min Alhaji Gero

TPS:n kokoonpano:

Jere Koponen (MV, C)
Samba Benga
Matias Kivikko Arraño
Jesper Karlsson
Daniel Rantanen 
Alhaji Gero (90+4 min Onni Helén)
Umar Bala Muhammed
Joonas Lakkamäki
Yannis Lamgahez
Torfiq Ali-Abubakar (83 min Tuomas Pippola)
Kasper Hämäläinen (86 min Aapo Boström)

Erotuomari: Joona Manninen

Pelipaikka: Mikkelin Urheilupuisto

Yleisömäärä: 1704

Seuraava ottelu: TPS:n kausi jatkuu Ykkösen ylemmässä loppusarjassa. Loppusarjan otteluohjelma julkaistaan tiistaina 5.9. kello 14.

Ottelun kooste

Hikihaastattelu

Lisää uutisia