TPS päättää kautensa 90-vuotisjuhlaotteluun Jaroa vastaan

TPS päättää Jalkapallon Veikkausliigakauden 2012 juhlavissa merkeissä kotiyleisönsä edessä lauantaina, kun vieraaksi saapuu pietarsaarelainen FF Jaro. TPS:lle kauden päätösottelu on ensinnäkin seuran virallinen 90-vuotisjuhlaottelu ja lisäksi joukkueen kaulaan ripustetaan pronssiset SM-mitalit.

– Loppujen lopuksi kaikkien tapahtumien jälkeen tämä kausi on ollut menestys, vaikka kirkkaampaakin mitalia oli aivan viimeisille kierroksiin asti tarjolla. Haluamme näyttää vielä kerran kotiyleisöllemme, että olemme niiden mitalien arvoinen joukkue, kokenut TPS-toppari Jaakko Nyberg painottaa.

Kotijoukkue TPS pääsee kauden viimeiseen otteluunsa täysin paineettomassa tilassa, mutta samaa ei voi todellakaan sanoa vierasjoukkue Jarosta. Pietarsaarelaiset ovat tällä hetkellä pisteen edellä sarjajumboa Hakaa ja jommankumman joukkueen putoaminen Ykköseen sinetöidään vasta päätöskierroksella. Jarolla on lisäksi maaliero kahden osuman verran parempi. Haka taistelee samaan aikaan pisteistä Vaasassa.

– On todella vaikeaa tulla tänne siinä tilanteessa, mutta me nyt ainakin taistelemme viimeiseen asti ennen kauden päätösjuhlia, toinen TPS:n keskuspuolustaja Jani Tanska lupaa.

– Tämä on minulle ensimmäinen TPS-kauteni ja samalla koko liigaurani ensimmäinen mitali. Kun seura juhlii päälle vielä tasavuosia ja katsomossa on entisiä mestareita, niin mikäs sen hienompaa, Tanska vielä hehkuttaa.

TPS:n kausi on ollut varsin tapahtumarikas. Kausi alkoi messevällä pisteputkella, mutta väliin mahtui myös neljän ottelun mittainen tappioputki. Se kuitenkin oikaistiin ja raitapaidat ajoivat taas sisulla kärjen joukkueet kiinni.

– Joukkue näytti sisunsa, vaikka välillä oli myös erittäin vaikeaa. Lauantaina sitten nautitaan ja taistellaan kentällä, Nyberg suunnittelee.

Viimeiset kaksi kuukautta olivat taas jännittävää aikaa, mutta TPS joutui antamaan kilpakumppaneilleen tasoitusta, kun keskikentältä ytimestä katosi muutaman viikon aikana peräti neljä pelaajaa. Yksi näistä on loistavaa kautta pelaava Petteri Pennanen. Tepsin kymppipaita on kuitenkin taas onneksi pelikunnossa.

– Pelasin kahdessa viimeisessä ottelussa jo 20 minuuttia lopusta ja nyt näyttää taas paremmalta. Mitali on aina mitali ja minullekin se on liigassa ensimmäinen. On paljon mukavampaa päättää kausi kotiyleisön edessä ja päättää se vielä juhlatunnelmissa. Lauantaina näytetään mitä osataan ja sitten vähän levätään, Pennanenkin korostaa.

TPS-FF Jaro alkaa Kupittaan Veritas Stadionilla lauantaina 27.10. poikkeuksellisesti jo klo 14.00.

Lisää uutisia