TPS pääsee viimeinkin pelaamaan kotiyleisön edessä – Vieraana Pallo-Iirot

Naisten Ykkönen jatkuu perjantaina, kun raumalainen Pallo-Iirot saapuu Palloseuran vieraaksi Urheilupuiston yläkentälle. Raumalaisten lisäksi yläkentälle voidaan viimeinkin toivottaa tervetulleeksi myös yleisö ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Pallo-Iirot ja TPS kohtasivat toisensa ennen kauden alkua harjoitusottelun merkeissä ja raumalaiset nappasivat niukan 1-0 voiton. Edellisellä kierroksella mustavalkoiset pelasivat erittäin tahmean pelin NJS:n vieraana ja lähtivät kotimatkalle ilman pisteitä, kun taas Pallo-Iirot kaatoi EBK:n 1-4 lukemilla. Valmentaja Jari Rantala myöntää, että vaikea ottelu on näkynyt myös kuluneen viikon harjoituksissa.

– Kulunut viikko on ollut vähän haastava. Huonon pelin jälkeen on vaikeaa löytää sitä kipinää, joka palauttaa tekemisen tason normaaliin. Ollaan tehty paljon töitä, jotta perjantain pelissä olisi taas se oikea vire. Kuluneen viikon aikana on ollut myös pientä ylimääräistä säätöä, joka on vähän vaikuttanut tekemiseen.

Yksi asia, joka on aiheuttanut ylimääräistä päänvaivaa on ollut se, että Paavo Nurmi Gamesin takia Palloseura ei ole yllättäen päässyt harjoittelemaan kotikentällä, vaan harjoitukset on jouduttu siirtämään varakentille. Rantala ei kuitenkaan näe, että tämä olisi varsinaiseen harjoitteluun vaikuttanut.

– Kenttien kanssa säätäminen on ollut lähinnä kikkailuja ajan ja paikan kanssa, eikä sisältöä ole tarvinnut muuttaa. Sunnuntaina pelattiin nurmella ja pääsimme poikkeuksellisesti palauttelemaan pehmeälle nurmelle, joten se saattoi olla ihan hyväkin muutos. Keskiviikkona treenattiinkin tutulla Kupittaalla ja omalla tavallaan se oli ehkä jopa parempi vaihtoehto kuin yläkenttä, sillä tuuli viilensi kuumassa kelissä.

Palloseuran ja Pallo-Iirojen alkukausi on ollut hyvä, sillä TPS on toisena ja Pallo-Iirot neljäntenä vain pisteen Palloseuran perässä. Rantalalle raumalaisten vahvat otteet eivät ole tulleet yllätyksenä.

– Pallo-Iirot on meritoitunut, hyvä ja vahva joukkue. Raumalla on lupaavia nuoria ja kokeneita pelaajia joista jokainen sopii erittäin hyvin omaan rooliinsa. Kauden alla pelatussa harjoitusottelussa saatiin hyvä muistutus siitä, että Ykkönen ei ole sarja, jossa pelkkä osallistuminen riittää. Oli kyseessä sitten varsinainen peli, harjoitusottelu, tai treenit, niin aina pitää antaa parastaan ja kääntää ne pienet asiat oikein. Odotan tiukkaa peliä, jossa mitään ei saa helpolla.

Perjantain otteluun saadaan viimeinkin ottaa myös yleisöä ja Rantala toivookin, että se tuo otteluun oman lisänsä. 

– Toivottavasti kotiyleisö tuo sen kaivatun elementin perjantain otteluun. Jokainen pääsee viimeinkin näyttämään perheelle, ystäville ja kaikille jalkapallon ystäville omia otteita. Tämä on vielä viimeinen ottelu ennen kesätaukoa, joten olisi varmasti paljon mukavampi lomailla, kun takataskussa olisi kolme pistettä.

 

Kesäkuu on hyvän peliajan lisäksi myös pride kuukausi, jonka aikana tuodaan esiin vähemmistöihin kohdistuvaa epätasa-arvoa ja toisaalta samalla näytetään tukea sille, että tulevaisuudessa asiat olisivat tasa-arvoisempia. Kapteeni Laura Wentjärvi korostaa, että se on tärkeä asia.

– Pride kuukausi merkkaa paljon niin minulle itselleni, kuin koko joukkueelle. Haluamme kaikki omalta osaltamme edustaa ja tukea kaikkea, mikä edustaa tasa-arvoa ja vie sitä eteenpäin. On tärkeää, että jokainen tulee hyväksytyksi juuri sellaisena kuin hän on.

Yksi helposti näkyvä merkki tuesta on kapteenin kädessä oleva, Punainen Kortti Rasismille -hankkeen kautta saatu kapteeninnauha, jossa toisella puolella annetaan punainen kortti rasismille ja toista puolta koristaa sateenkaarin värit. Wentjärvi on nauhan kantamisesta ylpeä.

– Se, että käytämme peleissä kapteeninnauhana sateenkaaren väristä nauhaa joka kääntöpuolelta on ”punainen kortti rasismille”-nauha kuvaa joukkueemme arvoja ja viestittää sitä tuemme tasa-arvoon liittyviä asioita. Tasa-arvo näkyy joukkueen arjessa parhaiten muiden kunnioittamisena. Haluamme että joukkueessa jokainen pystyy olemaan täysin oma itsensä ja riittää juuri sellaisenaan itselleen ja joukkueelle. Kävimme myös juuri läpi joukkueemme yhteisiä arvoja ja suunnitteilla on jonkinlaista pidempää kampanjaa tasa-arvoon ja hyväntekeväisyyteen liittyen.

Tuleva ottelu Pallo-Iiroja vastaan on Wentjärven mukaan hyvä paikka näyttää, miten joukkue taistelee Ykkösen voitosta. Vaikka edellinen kohtaaminen päättyikin niukkaan tappioon, toivoo Wentjärvi ottelun alla jokaiselta rentoutta, mutta samalla myös päättäväisyyttä.

– Perjantain ottelu on taas yksi mahdollisuus muiden joukossa ottaa askel kohti joukkueen suurinta tavoitetta. Viimeksi Pallo-Iiroja vastaan oli hieman hankaluuksia saada omaa peliä toimimaan joten toivon, että luotetaan omaan tekemiseen ja lähetään sitä kautta hakemaan tulosta. Myös hyökkäyspäässä täytyy löytyä päättäväisyyttä, sillä vihdoinkin yleisö saa tulla tueksi ja haluamme antaa parastamme. Kyllä se vaan on semmonen juttu, että futis on aina parasta paikan päällä! Tätä on nyt odotettu jo hyvin pitkään, uskon että tämä tuo myös pienen positiivisen extralatauksen!

 

TPS – Pallo-Iirot 11.6. 18:30 Urheilupuiston yläkenttä

Lisää uutisia