TPS pääsee Espanjan leirilleen maukkaan SJK-voiton siivittämänä (kooste)

Tommi Pikkaraisen valmentama TPS kohtasi perjantaina Kupittaalla harjoitusottelussa Alexei Eremenko Seniorin komennossa Veikkausliigaan valmistautuvan SJK:n.

Seinäjokelaiset olivat liikkeellä raskaimmalla kalustollaan, sillä joukkueen avauksessa olivat muun maussa Moshtagh Yaghoubi sekä kapteeni Mehmet Hetemaj.

TPS voitti ottelun 1-0 pelaten erinomaisen ja tasapainoisen harjoitusottelun, varsinkin vastustajan lähtökohtaisen tason huomioiden. Voitto teki varmasti erittäin hyvää raitapaitojen itseluottamukselle neljän peräkkäisen tappion jälkeen.

– Aina on mukava voittaa, varsinkin kun siitä on jo vähän aikaa. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää peliä ja pitää nyt muistaa, että vastassa oli todella laadukas ja nimekäs Veikkausliigajoukkue. Toinen puoliaika oli vaikeampi meille ja se oli välillä vähän sellaista selviytymistä. Kestettiin kuitenkin ja pidettiin vielä nolla omissa, TPS-luotsi Tommi Pikkarainen kiitteli joukkuettaan.

TPS rakensi ensimmäisen erinomaisen maalipaikan ottelun 9. minuutilla. Tatu Varmanen syötti oikealta laidalta maalille, mutta TPS:n testissä olleen Solomon Duahin ohjaus epäonnistui hieman ja SJK:n maalivahti Jesse Öst pääsi väliin.

TPS siirtyi ottelussa 1-0-johtoon 20. minuutin kohdalla. Oskari Jakonen sai pallon keskellä, teki hyvät harhautukset ja syötti pallon vasempaan laitaan Mika Ääritalolle. Kokenut TPS-kärki kiitti, juoksi ja latasi pallon maalin oikeaan takakulmaan.

38. minuutin kohdalla Jonni Peräaho teki mainion riiston keskialueella ja pallon sai sen jälkeen Duah. Hän syötti Jakoselle oikealle ja tämä latasi oikein kunnolla, mutta Öst torjui pallon kulmaksi.

SJK tuli ottelun toiselle puoliajalle selvästi kovemmalla sykkeellä, mutta vieraiden väkevä alkurynnistys tasaantui kuitenkin suhteellisen nopeasti. TPS-maalivahti Miikka Mujunen esitti toisella puoliajalla muutaman huipputorjunnan.

Jani Virtanen taituroi 79. minuutin kohdalla tarkan passin suoraan Eliécer Espinosan jalkoihin. Tämä pyörähti pallon kanssa ja haki paremman laukauslinjan itselleen, mutta Öst venyi pelivälineen eteen.

TPS:n toppariparina aloitti tällä kertaa Sami RähmönenJessy Lando. TPS:n testissä ollut kolumbialaistoppari Aldayr Hernández pelasi ottelun lopusta 20 minuuttia korvaten Landon.

– Meidän topparimme selvisivät tänään ihan hyvin. Aldayrilla painoi vielä aikaero päälle ja kyllä hän siihen nähden lopussa paikkansa otti. Tietysti suurempaa arviota on vielä vaikea tehdä, Pikkarainen puntaroi.

TPS:n kokoonpanossa pelasi testipelaajana siis myös hyökkääjä Solomon Duah, jollahan on pelkästään jo Veikkausliigakokemusta 137 ottelun verran.

– Oli mukava nähdä hänet kentällä. Hänellä on vasta muutama treeni alla ja siihen nähden esitys oli kyllä hyvä. Saa nähdä, mitä hänen kanssaan tapahtuu, Pikkarainen kuittasi arvoituksellisesti.

Koko TPS:n joukkue taustoineen matkustaa ensi maanantaina viikon mittaiselle harjoitusleirille Espanjan Fuengirolaan.

– Voimme hyvällä omatunnolla mennä nyt viikonlopun viettoon ja aloittaa valmistautuminen Espanjan leirillemme. Olosuhteet lämpenevät ensi viikolla, mutta meillä on Fuengirolassa työntäyteinen harjoitusviikko edessä, Pikkarainen vielä painotti

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-sjk-1-0-15-03-2019/

Lisää uutisia