TPS otti sen vapauttavan voiton

TPS palasi voittojen tielle MYPA:n kustannuksella sunnuntain iltaottelussa Kupittaalla kaatamalla Kouvolan miehet 2-1. Raitapaidat olivat saalistaneet viimeisestä 16:sta ottelusta vain yhden ainoan voiton, joten kolmen pisteen potti vapautti ymmärrettävästi koko TPS-leirin tunnelmat. Voitto tiesi myös sarjapaikan varmistumista ensi kaudeksi sekä nousua sarjataulukossa kolmen pykälän verran. TPS taistelee vielä paikasta kuuden parhaan joukkoon, jotta se saisi ensi kaudeksi 17 kotiottelua.

TPS:n ilonaiheisiin kuului myös vasta 17-vuotias maalivahti Jere Aalto, joka sai käskyn joukkuensa maalinsuulle vain paria tuntia ennen ottelun alkua. TPS:n ykkösveskari Jukka Lehtovaara oli edelleen flunssan kourissa ja hän joutui jäämään parantelemaan itseään.

– Sain tiedon avauspaikasta kaksi ja puoli tuntia ennen ottelua. Se aika riitti minulle. Alussa oli vähän jännitystä, mutta muutamat torjunnat vapauttivat tunnelmaa. Sain todella paljon apuja meidän puolustukselta, pääasiassa Tepsin B-junnuissa täälä kaudella torjunut Aalto kiitteli.

TPS aloitti maalinteon 9. minuutin kohdalla, kun hienon peli kärjessä uurastanut Juho Lehtonen taisteli pallon maasta käsin Mika Ääritalolle, joka tuikkasi pelivälineen läheltä verkkoon.

TPS:n toinen maali tuli vajaan tunnin kohdalla, kun armottomasti taistellut Juho Lähde teki ryöstöretken hyökkäyspään oikeaan kulmaan ja ajoi pallon kanssa määrätietoisesti kohti MYPA-maalia. Lähde pelasi tilanteen hienosti loppuun asti ja passasi lopulta Lehtosen maalitekoon.

MYPA sai kavennuksensa 86. minuutin kohdalla, kun Olajide Williams latasi pallon maalin oikeaan alakulmaan. Lopussa MYPA nosti kaikki ukot ylos maalivahtiaan myöden ja Ville Iiskolakin pääsi puskemaan, mutta Aalto kesti paineen Tepsin maalilla loppuun asti.

Itse ottelu oli kenttäpeliltään melko tasainen, mutta MYPA laukoi selvästi Tepsiä hanakammin. MYPA yritti selvästikin horjuttaa nuorta Aaltoa, mutta ei onnistunut siinä.

– Enpä ole tällaisessa pelissä ennen ollut. Meillä oli 23 laukausta maalia kohden ja silti hävitään. Kahdessa viimeisessä pelissä ei ole ollut edes onnea enää mukana, MYPA:n puikoissa viimeistä kautta vaikuttava Toni Korkeakunnas manasi.

– Oli mukavaa voittaa pitkästä aikaa. Meidän puolustavista pelaajistamme neljä oli tänään käytännössä junioreita ja hienosti pojat selvisivät kentällä. Kautta on jäljellä enää kolme ottelua ja peli kerrallaan koetetaan tehdä tulosta, TPS-koutsi Marko Rajamäki puolestaan pohdiskeli.

Lisää uutisia