TPS otti jo kolmannen peräkkäisen voittonsa Naisten liigassa

TPS:n hurja kiito Naisten liigassa sai jatkoa, kun Jyväskylän Pallokerho kaatui sunnuntaina yläkentällä lukemin 1-0. TPS otti näin jo kolmannen peräkkäisen voittonsa ja nousi sarjataulukossa komeasti 17 pisteeseen. TPS jakaa nyt sarjan kolmannen tilan pisteissä yhdessä KuPS:n ja TiPS:n kanssa.

TPS:n voittomaalin tinttasi Nelly Lehtilä ottelun 25. minuutilla. Maali oli Lehtilälle koko liigauran ensimmäinen.

– Se osui Jenniin siinä vähän ja pääsin sitten törkkäsemään pallon sisään. Mä olin niin onnellinen, kun mä olen odottanut tätä niin kauan. Tästä tämä putki lähti ja toivottavasti myös jatkuu, Lehtilä hehkutti täydestä sydämestä matsin jälkeen – ja ansaitusti!

Helpolla pisteet eivät kuitenkaan tulleet, sillä JyPK painoi armotta päälle ottelun toisen puoliajan viimeisen vartin. TPS kuitenkin puolusti nöyrästi lopulta pinnat kotiin.

TPS lähti otteluun kokoonpanon suhteen aika haastavista asetelmista. Netta Laasio loukkaantui viime keskiviikkona Tampereella ja myös Katja Hakala joutui jäämään pois viimeistelytreenien jälkeen. Kaiken kukkuraksi loistavasti ottelun aloittanut Mira Uronen joutui jättämään kentän kesken kaiken, kun hän sai ikävän tällin jalkaan. Kokenut TPS-kippari yritti jatkaa sisukkaasti peliä, mutta vaihto oli vaan pakko tehdä. Vamman vakavuus selviää myöhemmin.

Lisäksi Jatta Keskitalo vaihtui Amanda Aatsinkiin aivan ottelun kynnyksellä. TPS:n nuoriso-osasto taisteli koko ottelun ajan kuitenkin erinomaisesti. Daniela Sandås tuli kentälle Urosen tilalle, mutta Jenni Rannus siirtyikin laitapakin tontille, joka oli erinomainen veto. Hyökkäyksessä avasi Lehtilän lisäksi Julia Sainio. Rosa Niemi ja Yasmin Baasousi tulivat kentälle ottelun loppupuolella.

– Nuoret on saanut vastuuta ja mun mielestä nuoret pelaajat on hyvin myös pärjannyt, Lehtilä painottaa.

TPS-valmennus oli tehnyt viisaita pakon sanelemana fiksuja siirtoja jo ennen ottelua siten, että kokenut kaarti otti keskikaistan haltuunsa. Maalivahti Siiri Välimaa oli taas tutun varma ja edessä luutivat Emma Santamäki ja keskikentältä tähän peliin toppariksi laskeutunut Laura Kattelus. Frida Lähteenmäki oli palannut vanhalle tontilleen puolustuksen laitaan.

Keskikentän pohjalla puolestaan uurastivat Saija Östlund ja Sini Laaksonen. Östlundin jalasta lähti avausjaksolla TPS:n toiseksi paras maalipaikka, mutta hänen tulinen vapaapotkunsa jysähti Pauliina Tähtisen torjunnasta ulos.

Homma toimi tällä kokoonpanolla hyvin, vaikka JyPK myllyttikin ottelun lopussa rajusti. Silti TPS-puolustus pystyi pitämään JyPK:n hyökkäykset kaikkein vaarallisimman maalintekosektorin ulkopuolella. Emma Santamäki alkaa olla jo siinä tikissä, että maajoukkuepaitakin voisi sopia pikku hiljaa hänen päälleen.

– Oli haastavaa lähteä peliin, kun oli loukkaantunut porukkaa. Oltiin ehkä vähän ihmeissään, mutta kyllä me päästiin peliin kuitenkin ihan hyvin mukaan. Maali tuli todella hyvään paikkaan ja taisteltiin täysillä koko joukkueena. Ja kyllä ne pisteetkin oli kaikkien mielessä koko ottelun ajan, Lehtilä myönsi.

Ottelun kooste TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/kooste-tps-jypk-1-0-30-06-2019/

Lisää uutisia