TPS osallistuu SPR:n rasismin vastaiseen ystävyysotteluun 17.12.

Turun kaupunki, Suomen Palloliiton Turun Piiri ja Suomen Evankelisluterilaisen kirkon ”Ekumeeninen joulu” -hanke järjestävät yhdessä Suomen Punaisen Ristin kanssa rasismin vastaisen jalkapallon ystävyysotteluun Turun Impivaaran jalkapallohallissa torstaina 17.12 klo 14.00 alkaen. Ottelun puoliajat kestävät 20 minuuttia.

Myös TPS:n edustusjoukkue osallistuu tapahtumaan – ja myös melko raskaalla kalustolla. TPS:stä ystävyysotteluun osallistuvat Sami Rähmönen, Juri Kinnunen, Rasmus Holma, Jussi Aalto sekä Oskari Jakonen. Yhteisjoukkueet muodostuvat turkulaisista aktiivipelaajista, entisistä aktiivipelaajista sekä turvapaikanhakijoista.

Jalkapalloilijat ja jalkapalloseurat tuomitsevat rasismin ja syrjinnän sen kaikissa muodoissa, SPL:n Turun piirijohtaja Jouni Koivuniemi muistuttaa.

Myös Suomen Palloliiton nykyinen pääsihteeri, TPS:n entinen kapteeni ja toimitusjohtaja Marco Casagrande on lupautunut ottelutapahtumaan mukaan. Casagrande tuo mukanaan otteluun myös pari muuta suomalaista jalkapallolegendaa, kuten Aki Riihilahden. Ottelun virallisen avauksen suorittaa arkkipiispa Kari Mäkinen ja erotuomarina toimii paraislainen Mattias Gestranius.

Paikalla olevat Suomen Punaisen Ristin edustajat jakavat tietoa, miten turvapaikanhakijoita voi Turussa tukea ja he keräävät myös varoja pakolaistyöhön. Paikalla on tarjolla on glögiä ja pipareita. Tapahtuma on yleisölle ilmainen. 

Lisää uutisia