TPS on valmiina kotiavaukseen

Maalittomalla tasapelillä vieraissa Hakaa vastaan aloittanut TPS kohtaa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan FC Hongan. Viime kauden mitalistit ottavat yhteen Turun Veritas Stadionilla maanantaina 26.4. klo 18.30. Hyökkääjä Jonatan Johansson palasi Valkeakoskella 14 vuoden jälkeen Veikkausliigaan, mutta nyt on edessä paluu myös kotiyleisön eteen.

-Meillä oli Hakaa vastaan 4-5 selkeää maalipaikkaa ja niistä olisi pitänyt ratkaista ottelu. Sitä ottelua on turha kuitenkaan enää pohdiskella, vaan keskittyä nyt tähän kotiavaukseen, Johansson muistuttaa.

Johanssonin mukaan on hienoa, että vastustaja on heti parhaasta päästä. Honka aloitti kautensa selkeällä 3-1-voitolla MYPA:sta ja joukkuetta on hehkutettu median toimesta suurimpana mestarisuosikkina. Eikä Hongan organisaatiokaan ole tavoitteiden suhteen aivan matalaa profiilia vetänyt.

-He ovat itse rohkeasti asettaneet ainoaksi tavoitteekseen mestaruuden. Honkaa vastaan en ole pelannut, mutta joukkueessa on useita tuttuja pelaajia maajoukkuekuvioista. Hongan päävalmentaja Mika Lehkosuo pelasi myös aikanaan samaan aikaan kanssani maajoukkueessa, joten tunnen hänen filosofiansa tästä pelistä aika hyvin. Kun Honka ja TPS ovat samaan aikaan kentällä, pitää lopputuloksena olla tasokas ja viihdyttävä jalkapalloilta, Johansson odottaa.

-Kotiyleisön eteen on hienoa palata ja on muutenkin hieno fiilis. Tepsilla on ollut komeita yleisölukuja viime kausilta ja toivottavasti sillä linjalla jatketaan. Me olemme valmiina kotiavaukseen, Johansson uskoo.

TPS ja Honka olivat viime kaudella liigan hyökkäävimmät joukkueet, joten olikin yllätys, että molemmat keskinäiset ottelut päättyivät 0-0. Hongan ja TPS:n pelit ovat olleetkin aina tasaisia taisteluita.

-Molemmilla joukkueilla on todella kova hyökkäyskalusto, mutta myös laadukkaat puolustajat. Paikkoja ei tule olemaan liikaa ja paikan tullen onkin iskettävä. Hongalla on maalikuningasHermanni Vuorinen, maalitilaston kakkonen Jami Puustinen ja jokerina vielä Aleksander Kokko. Tintin, Wusun tai Riskin veljesten on iskettävä vaan palloa verkkoon, jos paikka tulee. Eli, tehon mittauksesta tulostaulun suhteen on myös kysymys, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki tietää.

Rajamäen mukaan illan avainkysymyksiä on myös se, kumpi uskaltaa olla aloitteellinen ja haastaa.

-Laitapelaaminen voi ratkaista paljon, eli kuka vie ja ketä? Kumpi siis ottaa aloitteen laidassa, ja viekö vaikkapa Mika Ääritalo vasemmalla Hannu Haaralaa, vai toisinpäin. Toisella laidalla ovat vastaavasti Mikko Manninen ja Sampo Koskinen. Kumpi siis juoksuttaa kumpaakin, myös kentän toisessa päässä, Rajamäki pohdiskelee.

TPS:n terveystilanne on suhteellisen hyvä. Joukkueen ykkösmaalivahti Jukka Lehtovaaranolkapää tähystettiin kaksi kuukautta sitten ja hän on urakoinut koko kevään päästäkseen täyteen pelikuntoon. Varma paluupäivämäärä on kuitenkin vielä hämärän peitossa. Hyökkääjä Patrik Lomskin jalkavamma pitää miehen vielä pitkään sivussa.
 

Lisää uutisia