TPS nukutti KuPS:n heti kättelyssä

Tappiokierteensä jo kauas taakse jättänyt TPS pisti tänään Kupittaalle paluunsa kunniaksi oikein kunnon pyörremyrskyn päälle alkuun. TPS niittasi kaksi osumaa reilun kymmenen minuutin jälkeen, eikä vierailija KuPS enää siitä koskaan toipunut.

– Tulimme erinomaisella sykkeellä heti alusta ja ensimmäisen kahden kymmenen minuutin jälkeen 4-0 oli lähempänä kuin 0-0, tyytyväisenä hykerrellyt TPS-luotsi Marko Rajamäki summasi.

– En tiedä mikä alussa meni pieleen. Sen jälkeen päästiin peliin mukaan, mutta kahden maalin takaa on todella vaikeaa kiivetä mukaan, 25. minuutin kohdalla kentälle juossut KuPS-laituri Miikka Ilo myönsi.

TPS aloitti todella aggressiivisesti. Peliä oli pelattu reilu minuutti, kun Jarkko Hurmeen keskitys pamahti ylärimaan ja kimmahti siitä ulos. Paluupallo ajautui Dennis Okarulle, joka täräytti myös yläputkeen ja pallo pomppasi kaiken kukkuraksi vielä maaliviivalle.

TPS ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan kuuden minuutin kohdalla hurjalla pelipäällä ollut Okaru ajoi oikealta laidalta KuPS:n boksiin sisään ja pisti loistopassin viereen Juho Lehtoselle, joka pisti pelivälineen ykkösellä oikeaan alanurkkaan.

– Tultiin vauhdilla KuPS:n alueelle ja sain Dennikseltä pallon suoraan jalkaan.Maali heti alkuun tuntui todella hienolta , ensimmäistä kertaa avauksessa ollut Lehtonen maiskutteli.

Veritas Stadionin yleisö ei ehtinyt kauan tuuletella, kun tömisi toistamiseen. Tällä kertaa Okaru niittasi itse pallon ohi Mika Hilanderin KuPS-pakiston taas levitellessä kunniakujaa. Ottelua oli pelattu vasta kaksitoista minuuttia.

TPS vei ottelu muutenkin mielin määrin reilut 20 minuuttia. Vasta Vjatseslav Zahovaikon vaihtaminen Miikka Iloon tasoitti hieman puntteja.

– Zahovaikolla on ollut loukkaantumisia, KuPS:n päävalmentaja Esa Pekonen tyytyi toteamaan.

Toisella puoliajalla painopiste vaihteli tasaisesti päästä päähän. KuPS:n pyörittäminen oli kuitenkin enemmän näennäistä ja TPS pääsi paremmille paikoille.

Aivan ottelu lopussa Eriba Kennedy avasi maalihanansa Veikkausliigassa upealla tavalla. Hän koikkelehti ensin oikeassa laidassa, mutta voitti taistelupallon itselleen ja eteni suoraviivaisesti pallon kanssa keskelle aivan rankkarialueen rajalla ja zippasi pallon verkkoon. Osuma oli todella upea.

TPS piti tänään jo kolmannessa ottelussa nollan peräkkäin ja lisäksi joukkue sai tämän kauden maalintekijätilastoihin kolme uutta pelaajaa.

– Kyllä tämä meidän peli oli ihan selvästi. Peliä on pakko rytmittää, eikä kukaan pysty juoksemaan päästä päähän 90 minuuttia. Meillä oli myös toisella puoliajalla paikat tappaa peli jo aikaisemmin. Puolustus toimi tänään moitteettomasti ja saatiin myös uusia ratkaisijoita, Rajamäki vielä niputti koko illan saldon.

Lisää uutisia