TPS nuiji pietarsaarelaisvieraat kumoon – ”Tänään nähtiin tosi positiivista energiaa kentällä”

TPS – FF Jaro 3–1 (2–0)

2 min 1–0 Olli Jakonen
37 min 2–0 Demba Savage
58 min 2–1 Antonio Hotta
74 min 3–1 Albijon Muzaci

TPS:n kokoonpano: Jere Koponen (mv), Juri Kinnunen, Rasmus Holma (C), Samba Benga, Roope Pakkanen, Demba Savage (68 min Albijon Muzaci (varoitus)), Jesper Karlsson, Kasper Hämäläinen, Anthony Annan, Linus Rönnberg (68 min Daniel Rantanen), Olli Jakonen (80 min Simo Roiha).

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Erotuomari: Toni Pohjoismäki

Yleisömäärä: 1369

Kooste: https://youtu.be/s3uDeai3UZ8

Päävalmentaja Jonatan Johanssonin kommentit:

”PEPO-pelin jälkeen oli selvää, että tähän otteluun tarvitaan energiaa ja pelaajia taskuihin. Tiesimme, että Jaro on aggressiivinen prässääjä. Tiesimme, että jos saamme palloja taskuihin, niin pääsemme iskemään vastahyökkäyksillä. Se toimi.

Tämä oli aika avonainen peli ensimmäisellä jaksolla. Molemmilla joukkueilla oli paljon paikkoja. Mielestäni peli toimi jaksottain tosi hyvin. Tämä oli loukkaantuneina sivussa olleille Juri Kinnuselle ja Rasmus Holmalle ensimmäinen ysikymppinen pitkään aikaan. Demba Savage oli viime viikolla kipeänä poissa koko viikon, samoin Daniel Rantanen on sairastellut tässä viime aikoina. Meillä on siis joukkueessa ollut epävarmuustekijöitä, mutta minusta tänään nähtiin tosi positiivista energiaa kentällä. Tilanteisiin ja vastustajan boksiin mentiin rohkeasti ja paikkoja luotiin. Teimme hienoja maaleja tänään.

Toinen jakso oli sitten jo lähtökohdiltaan vähän erilainen, kun olimme 2–0-johdossa. Sanoin tauolla jätkille, että vain yksi joukkue voi hävitä tämän pelin. Jaro pystyi pelaamaan riskillä ja pisti sekä taskuihin että laitoihin jätkiä yrittäen siten saada keskityksiä. Keskityksiä he saivatkin luotua. Me puolustimme tänään keskitykset huonosti, se täytyy sanoa.

Yritin vaihtojen kautta saada energiaa ja rauhallisuutta kentälle. Linus Rönnberg pelasi hyvän matsin, mutta hän on erittäin offensiivinen wingback. Pistin sitten Jesper Karlssonin vähän rauhoittamaan sitä tilannetta ja pitämään palloa. ”Jepa” pelasi mahtavan pelin tänään sekä keskikentällä että wingbackina. Jepalla ja Anthony Annanilla oli keskikentällä jatkuvasti kaksi vastaan kolme -alivoimatilanne, mutta he taistelivat hyvin. Albijon Muzaci oli loistava tänään. Hän taistelee jokaisessa pelissä todella kovasti. Hienoa, että hän sai nyt tehtyä maalin.

Kolmen topparin systeemillä aloitettiin tänään peli. Formaatio on enemmän kiinni siitä, minkälaisia pelaajia meillä on käytössä ja miten saamme pelaajia oikeille pelipaikoille. Meillä on varsinkin kotona ollut vähän ongelmia rakentaa peliä, ja sitä samaa ongelmaa oli viimeksi PEPO-pelissäkin. Olemme saaneet pakeille palloa, mutta sitten on ollut vähän epävarmuutta ja sellaista, ettei katsota eteenpäin kentällä. Se on ymmärrettävää, kun on nuoria pelaajia pelaamassa. Halusin saada laidat ylös ja leveälle ja Kasper Hämäläiselle sekä Demba Savagelle palloja taskuihin. Mielestäni se toimi hyvin, ottaen huomioon, että vain viikon verran olimme tehneet töitä tämän formaation mukaan. Toki suurin osa pelaajista on pelannut samantyyppistä peliä.

Oli hienoa, että ”Rasse” palasi tänään avaukseen ja jaksoi täydet 90 minuuttia. Viime viikon PEPO-pelissä Rasse sanoi alkulämmittelyn jälkeen, ettei hän pysty menemään kentälle. Vähän riskillä vedettiin, mutta se toimi tänään.

Tämä oli mielestäni sellainen peli, että riskiä piti ottaa ja tänään saimme riskinotostamme palkinnon. Tiesin, että oli pieni riskiä lähteä kolmella topparilla ja wingbackeilla tähän peliin. Tiesin, että tästä tulee avoin peli, jonka voittaa se joukkue, joka on parempi pallon kanssa ja on parempi tekemään maaleja.

Nautin ensimmäisestä jaksosta, vaikka se olikin sellaista avointa peliä. Lopussa vaihdoimme sitten vähän pelisysteemiä johtoasemamme turvaamiseksi.”

Hyökkääjä Olli Jakosen kommentit:

”Tämä oli maalirikas peli. Paikkoja oli ja saimme iskettyä niistä maalit. Vastustajalla oli myös todella paljon vaarallisia paikkoja, mutta tällä kertaa peli kääntyi meille. Vähän molempiin päihin sai tänään juosta. Peli aukesi Jarolle vähän liian helposti, mutta pystyimme kuitenkin hoitamaan tästä voiton kotiin.

Nopeasti tullut avausmaali vei tietynlaisen paineen ja jännityksen pois. Viime peli ei ollut meidän joukkueeltamme paras mahdollinen. Kun saimme tähän peliin hyvän alun, niin se vei sellaisen pakottavan fiiliksen pois.

Tästä pelistä jäi hieno fiilis. Palattiin voittojen tielle, saatiin tehtyä maaleja ja ”Albi” sai myös ensimmäisen maalinsa tehtyä. Oli hyvä päivä tänään!”

Laituri Albijon Muzacin kommentit:

”En tiedä, voiko sitä enää sanoa apinaksi, joka minulla oli selässä – enemmänkin se oli jo norsu. Onneksi sain nyt sen ensimmäisen maalin tehtyä. Toivottavasti maaleja tulee nyt jatkossa lisää.

Futis on sellaista, että jos ei tee maaleja, niin kaveri rokottaa. Me olimme tällä kertaa se paremmin viimeistelevä joukkue. Kyllä me tänään hallitsimme peliä, vaikka Jarollakin oli omat paikkansa.

Joukkueessa on todella hyvä fiilis. Meillä on hyvä porukka ja fiilis on luottavainen.”

Sydän Pelissä: Olli Jakonen

Olli Jakonen iski Tepsille vapauttavan ja merkitykseltään ison avausmaalin vain reilun minuutin pelin jälkeen. Jakonen hiipi oivaltavalla tavalla puolustuksen selustaan ja Linus Rönnberg vapautti hienolla syötöllään ”Opan” maalintekoon. Jakonen ja Rönnberg olivat molemmat tärkeässä roolissa alustamassa Demba Savagen tekemää 2–0-maalia.

Seuraava ottelu: PK-35 – TPS, to 4.8. klo 19.00, Helsinki.

Seuraava kotiottelu: TPS – MP, pe 12.8. klo 18.30, Veritas Stadion. Liput peliin myy Tiketti.

Lisää uutisia