TPS nousi komeasti takaa tasapeliin FC Honkaa vastaan

TPS ja FC Honka tasasivat pisteet lauantaina Urheilupuiston yläkentän helteessä. TPS esitti sarjakakkosta vastaan tämän kauden ehdottomasti parasta jalkapalloaan. Palloseuran peli oli suunnitelmallista ja järkevää, eikä lopputuloskaan ollut lopulta hullumpi. TPS:n kaikki osa-alueet toimivat tasapainoisesti maalivahti Siiri Välimaasta hyökkäyksen terävimpään kärkeen.

Tosiasia kuitenkin on, että TPS olisi yhtä hyvin voinut jopa voittaa ottelun. Sekään ei olisi ollut ainakaan huutava vääryys. Molemmilla joukkueilla oli tasapuolisuuden nimissä omat vahvat jaksonsa, joten 1-1-tasapeli oli kuitenkin varmaan ihan oikeutettu lopputulos.

– Mun mielestä tänään onnistui kaikki. Puolustuksen ja keskikentän yhteispeli toimi, nyt osataan pelata yhteen siinä. Oltiin minun mielestä kokonaisuudessa se hallitsevampi joukkue, TPS:n keskikentällä jälleen täydet minuutit taistellut Laura Kattelus summasi.

Vierasjoukkue FC Honka siirtyi ottelussa johtoon 28. minuutin kohdalla, kun Aino Vuorinen naulasi pallon TPS:n maalin takanurkkaan. Kattelus oli itse hetkeä aikaisemmin hyvässä puskupaikassa, mutta ei mennyt ihan maaliin asti.

– Siinä piti vähän kerätä itseään, kun Honka kuittasi maalilla heti sen jälkeen. Pidettiin kuitenkin kaikki pää kylmänä ja kiitos tuli sitten toisella jaksolla, Kattelus painottaa.

Palloseura kuittasi puntit tosiaan tasoihin tunnin kohdalla. TPS rakensi hyökkäyksensä oikealta laidalta. Ensin Jenni Rannus tavoitti syötöllään Nelly Lehtilän päädystä ja tämä pisti sen jälkeen loistopassin maalin eteen, jossa Emilia Ukkonen ampui pallon varmasti Hongan verkkoon.

– Usein se menee niin, että kun on hyvä vastustaja, niin koko peli on organisoidumpaa puolin ja toisin ja omakin peli paranee. Ollaan jotenkin hitsauduttu nyt joukkueena yhteen ja tämä vaati varmaan ne muutamat vahvistukset, mitkä saatiin. Saatiin sen jälkeen koko paketti toimimaan paljon paremmin. Emppu ja Sini (Laaksonen) on tuonut sellaista järkevyyttä ja rauhallisuutta koko joukkueen peliin, Kattelus kiitteli.

TPS:llä on tämänkin ottelun jälkeen edelleen vähiten päästettyjä maaleja Naisten liigassa yhdessä FC Hongan kanssa. Se kertoo joukkueen puolustuspelistä aika paljon.

– En edes tajunnut sitä ennen kuin viime viikolla huomasin sen sarjataulukosta. Kyllä me ollaan tiedetty, että meillä on hyvä puolustus, mutta muutamat huonommat ottelut aikaisemmin ovat ehkä jättäneet asian vähän varjoon, Kattelus arvelee.

Kattelus on pelannut aikaisemmin lähes poikkeuksetta topparina, mutta uusi pelipaikka keskikentän pohjalla sopii hänelle erinomaisen hyvin. Kattelus on viihtynyt uudessa roolissaan enemmän kuin hyvin.

– Tuntuu, että ihan hyvin tuossa jaksoi taas painaa. Mä tykkään pelata tuolla pelipaikalla, tuntuu että saan siinä käytettyä niitä omia vahvuuksiani paremmin, hän vahvistaa.

Ottelun kooste TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/kooste-tps-fc-honka-1-1-18-05-2019/

TPS:n kausi jatkuu sunnuntaina 26.5. Helsingissä sarjajohtaja HJK:n vieraana. Ottelu alkaa jo klo 14.00.

– HJK on toki erittäin vahva, mutta me lähdemme ennakkoluulottomasti haastamaan heitä sinne, Kattelus lupaa.

Lisää uutisia