TPS nousi derbyssä tasoihin

TPS ja FC Inter kohtasivat tänään tämän kauden toisessa Turun derbyssä. TPS:hän vei ensimmäisen paikallisen 2-1, eikä suostunut nytkään häviämään. TPS joutui tauolle 1-0-tappioasemassa, mutta raitapaidat nousivat toisella puoliajalla 1-1-tasapeliin. Myös voittoon olisi ollut eväät. FC Interin pitkä voitoton putki Tepsiä vastaan venähti jo yhdentoista ottelun mittaiseksi.

Inter on pelannut viimeiset ottelunsa HJK-romahduksensa jälkeen puolustuksen kautta ja melkoisen lihamuurin TPS saikin vastaan. Ottelun alku sujui siten, että TPS yritti rakentaa hyökkäyksiä ja Inter kyttäsi vastaiskuja. TPS:n ehdottomasti paras paikka ottelun alussa siunaantui Roope Riskille, joka täräytti pallon tolppaan.

Puolen tunnin kohdalla sitten iski yllättäen Inter. Henri Lehtonen antoi kulman ja Severi Paajanen sohi pallon maalin edestä sisään. Maali tuli vähän kuin puun takaa Tepsin pyörityksen jälkeen. Inter oli tahkonnut ennen maaliaan yli 580 minuuttia osumitta.

– Vähän hitaan alun jälkeen peli muuttui vauhdikkaammaksi. Me ei olla hävitty moneen vuoteen Interille ja päätettiin puoliajalla, että ei hävitä nytkään, TPS-maalivahti Jukka Lehtovaara avasi.

TPS tulikin toiselle puoliajalle päättäväisenä ja se tuotti tulosta jo 48. minuutin kohdalla. Mika Ääritalo ajoi vasemmalta laidalta boksiin ja yritti tavoitella Roope Riskiä. Pallo osui kuitenkin matkan varrella Henri Lehtoseen, josta pallo muutti suuntaan ja kimposi verkon perukoile.

Tepsin tasoitusmaalin jälkeen pelattiin ottelun vauhdikkin vaihe, jossa pallo ja miehet liikkuivat. Kenttäpelin hallinta pysyi kuitenkin edelleen Tepsillä, mutta aika ajoin myös Inter sai iskuja aikaan. Roope Riski sai vielä lopussa loistavan pystysyötön, mutta tulinen veto painui maalin yli.

TPS:n tappiottomien otteluiden putki venähti nyt jo seitsemän ottelun mittaiseksi, mutta nämä tasapelit pitäsi pystyä kääntämään voitoiksi. Vastaavasti Interin voitottomien matsien putki venyi jo kahdeksan matsin mittaiseksi. Seuraavaksi molempia joukkueita odottavat haasteet Euroopan liigan 1. karsintakierroksella.