TPS nappasi ensimmäisestä derbystä 4-0 voiton

TPS nappasi tiistai-illan derbyssä makoisan voiton, sillä pisteet pysyivät yläkentällä 4-0 lukemilla. Mustavalkoiset saivat otteluun salama-alun, sillä Laura Linnala iski kauden kolmannen maalinsa, kun käynnissä oli vasta ottelun toinen peliminuutti. 

Palloseura jatkoi pallon hallintaa myös maalin jälkeen, mutta TuWe piti pakkansa tiiviinä ja maalipaikoille pääsy oli paikoitellen haastavaa. Vajaan kahdenkymmenen minuutin kohdalla TPS sai kulman jälkeen iskettyä pallon ylärimaan, mutta sitä lähemmäs ei päästy. Hetkeä myöhemmin nähtiin avauspuolikkaan ikävin tilanne, kun TuWe:n Camilla Saarinen loukkaantui kamppailutilanteessa ja joutui jättämään kentän paarien avustamana. 

Puolen tunnin kohdalla mustavalkoiset saivat painetta TuWe:n maalille hyvällä tahdilla. Ensin Linnala pääsi kokeilemaan pienestä kulmasta ja hetkeä myöhemmin hän tarjoili Viivi Spetsille hyvän vetopaikan, mutta Roosa Hurmerinta oli maalillaan tarkkana. Seuraavaa tilannetta Hurmerinta ei kuitenkaan enää pystynyt peittämään, vaan Jenni Kauppi iski kauden ensimmäisellä maalillaan Palloseuran 2-0 johtoon. 

Hetkeä myöhemmin Linnala pääsi kulman jälkitilanteesta puskemaan vaarallisesti, mutta pallo kolahti ylärimaan ja TuWe selvisi ilman takaiskua. Ensimmäisellä puolikkaalla ei lisäosumia nähty, vaan tauolle mentiin 2-0 lukemissa. 

TPS lähti toisella puolella parantamaan sitä, mihin ensimmäisellä puolella oltiin jääty ja mustavalkoiset saivatkin heti peliä Weikkojen päätyyn. Ensin vaihdosta kentälle tullut Yasmin Baasousi nousi vahvasti TuWe:n päätyyn ja hankki kulman, mutta se päätyi lopulta Hurmerinnan käsiin. Hetkeä myöhemmin Linnala nousi maalipaikkaan, mutta TuWe sai pienen kiirehtimisen avulla selvitettyä tilanteen. 

Kun käynnissä oli ottelun 73. peliminuutti vei Palloseura jälleen pallon kulmalipulle. Keskitys pomppi pitkään TuWe:n maalialueella, eikä edennyt kumpaankaan suuntaan. Lopulta palloon pääsi Saija Östlund, joka siirsi mustavalkoiset jo kolmen maalin karkumatkalle. 

TPS jatkoi kovaa painettaan ja tulosta tuli nopeasti, sillä 77. peliminuutilla vaihdosta kentälle tullut Ronja Wirtanen nousi vahvasti vetopaikalle ja laukoi tarkalla kudilla taululle jo 4-0 lukemat. Maali oli Wirtaselle ensimmäinen osuma edustusjoukkueen puolella. 

Palloseura jatkoi vaarallisten paikkojen luomista ottelun loppuun asti, mutta Hurmerinta ei päästänyt enempää palloja selkänsä taakse. TPS pääsi juhlimaan kauden toista voittoa ja mustavalkoista Turkua 4-0 lukemilla. 

  

2-0 osuman iskenyt Jenni Kauppi oli ottelun jälkeen tyytyväinen niin omasta, kuin joukkueen peli-ilmeestä, mutta löysi kaikesta huolimatta myös parannettavaa. 

– Nyt tuntuu todella hyvältä. Varsinkin oman osuman jälkeen tuli se tunne, että nyt saatiin oma kausi kunnolla käyntiin ja oli todella mukavaa jatkaa peliä. Toivotaan, että tämä hyvä alku saa jatkoa myös tulevissa peleissä. Ensimmäinen puoliaika oli vähän hätäistä, mutta toisella puoliajalla saatiin rauhoitettua peliä. Hallittiin kuitenkin palloa koko pelin ajan ja 4-0 lukemat kertoo kaiken oleellisen tästä matsista. 

Derbyn voitolla TPS nappasi toista kertaa täyden pistepotin, joten alku on ollut mustavalkoisten kannalta hyvä. Derbyn voittoa ei kuitenkaan ehditä juhlia pitkään, sillä TPS lähtee jo perjantaina kohti Rovaniemeä. Kaupin omat suunnitelmat ovat selkeänä mielessä. 

– Mustavalkoinen Turku merkkaa sitä, että tähän mennessä ollaan onnistuttu kauden alussa sillä tarvittavalla tasolla ja ollaan otettu ensimmäiset askeleet eteenpäin. Nyt täytyy kuitenkin suunnata katseet Rovaniemelle. Sinne on pitkä matka, joten täytyy olla valmiina. Oma suunnitelmani on se, että suuntaan tästä ruuan kautta nukkumaan. 

  

Palloseuran päävalmentaja Akusti Salonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen kauden alkuun, sillä kahdesta ottelusta on tullut kaksi voittoa ja oma pää on pysynyt puhtaana. Parannettavaa kuitenkin löytyy.  

– Voitto lämmittää mieltä. Vaikka tehtiinkin ekalla puoliajalla kaksi maalia, niin meidän pelaamisemme ei ollut hyvää. TuWe puolusti tiiviisti, emmekä liikutelleet vastustajaa tarpeeksi, jotta saisimme tiloja. Meillä oli liian kova kiire tehdä ratkaisevia syöttöjä ja viimeisiä ratkaisuja. Puhuttiin tauolla, että tason pitää nousta. Toisella puolikkaalla peli kuitenkin parani huomattavasti ja olenkin siitä erittäin tyytyväinen. Lähdettiin liikkeelle sillä ajatuksella, että sitä tilaa kyllä tulee, kunhan liikutamme palloa ja niinhän siinä kävi. 

Palloseuralta löytyi tänään ratkaisijoita laajalta rintamalta, sillä jokaisen maalin iski eri pelaaja. Salosen mukaan kilpailutilanne on hyvällä mallilla. 

– Meillä on nyt kolme hyökkääjää ja yksi keskikenttäpelaaja, jotka ovat maaliverkkoja heilutelleet, joten tilanne on hyvä. Jokainen joutuu kilpailemaan entistä kovempaa peliajasta ja mahdollisuuksista iskeä lisäosumia. Esimerkiksi Wirtasen sisään tulo oli tänään todella hyvä, sekä Kauppi ja Linnala pelasivat hyvän matsin. 

Katseita ei voida pitää derbyn voitossa, sillä jo lauantaina TPS kohtaa Rovaniemen Palloseuran vierasottelussa. 

– Huomenna on edessä lepopäivä, torstaina valmistellaan peliä varten ja perjantaina pysähdytään matkan varrella vielä valmistautumaan lauantain RoPS-peliin. Nyt vain jokaisen pelaajan täytyy muistaa pitää riittävästi lepoa ja huolehtia palautumisesta. 

Lisää uutisia