TPS:n vyörytyksestä puuttuivat tehot

TPS ja KuPS eivät jättäneet jälleen kerran ketään kylmäksi, vaikka joukkueet päätyivätkin tänään Kupittaalla maalittomaan tasapeliin. Ottelu alkoi erittäin tasaisissa ja vauhdikkaissa merkeissä ja pallo vieraili vuorotellen molemmissa päissä. Ottelun eräänlainen käännekohta nähtiin puolen tunnin kohdalla, kun KuPS:n toppari Omar Colley lähti suoralla punaisella ulos. Hän taklasi aivan rankkarialueen rajalla TPS-kärki Mikko Hyyrystä. Mielipiteet ja tulkinnat tilanteesta vaihtelivat päästä päähän.

– Ottelun alku oli erittäin vauhdikas ja minulla on sellainen olo, että tänään oltaisiin voitu nähdä erittäin hyvä ja tasainen jalkapallopeli. On selvää, että tuollaisen jälkeen pelin luonne muuttuu, KuPS-luotsi Esa Pekonen manasi.

Kylmä fakta kuitenkin on, että TPS ei pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa ensimmäisen puoliajan lopulla oikein millään tavalla. Toisella puoliajalla TPS:n kierrokset kuitenkin kovenivat ja se otti kenttäpelin täysin haltuunsa. TPS:n peli muuttui koko ajan paremmaksi, mitä lähemmäs loppua ottelu eteni.

– Kyllähän niitä paikkoja oli ihan riittävästi ja kyllähän ylivoimalla kotikentällä pitääkin peliä hallita. Tahti kiihtyi loppua kohden, kun alettiin pommittamaan vasemmalta palloja boksiin. Vanha totuus kuitenkin on, vaikka kuinka hallitset, niin vähintään se yksi maali pitää iskeä. Ja näistä paikoista se olisi pitänyt tehdä se yksi, TPS-luotsi Marko Rajamäki painotti.

TPS rakenteli jo ennen tapahtumarikasta loppua muutaman näyttävän sommitelman, mutta esimerkiksi Roope Riskin veto painui niukasti sivuverkon puolelle. TPS:n viihdyttävin jakso osui aivan ottelun viimeisille minuuteilla, kun pallo käväisi kerran ylähirressa ja kerran KuPS-vahti Joonas Pöntinen pelasti pallon aivan maaliviivalta. Pöntinen järjesti myös ottelun lopussa pienen näytelmän, jossa kului mukavasti peli-aikaa.

– Minulla on ollut ongelmia jalan kanssa jo pitkään. Piste Tepsiä vastaan Turussa tyydyttää, koska pelasimme suurimman osan ajasta kuitenkin alivoimalla, Pöntinen myönsi.

– Painettiin toisella puoliajalla peli kokonaan KuPS:n päätyyn. Paikkoja oli, mutta kun ei, niin ei. Tämä ottelu olisi pitänyt ehdottomasti voittaa, TPS-maalivahti Jukka Lehtovaara puki koko joukkueensa tuntemukset sanoiksi.

Lisää uutisia