TPS:n voittotili aukesi FF Jaron kustannuksella

Viides kertaa toden sanoo. TPS on aloittanut Jalkapallon Ykkösen nyt kahtena peräkkäisenä kautena niin, että kauden avausvoitto on irronnut vasta sarjan viidennellä kierroksella. Kaudella 2015 TPS:n voittotili aukesi jo peräti neljännellä kierroksella. TPS:n maanantainen voitto oli joka tapauksessa kotiyleisön edessä sitäkin maistuvampi, sillä se tuli monivuotisen kiusankappaleen, FF Jaron, kustannuksella lukemin 1-0. Tällä kertaa TPS onnistui yhdistämään kolme asiaa. Pitämään nollan omassa päässä, iskemään ottelu ainoan maalin sekä pelaamaan ihan kelvollista jalkapalloa. Veritas Stadionin aurinkoisessa illassa ottelua seurasi mukavat 1782 katsojaa.

– En osaa ihan tyhjentävää vastausta sanoa, miksi nämä kauden alut ovat olleet pisteiden osalta niin haastavia. Ollaan saatu odottaa avausvoittoa yllättävän pitkään, vaikka pelikin on kulkenut ihan hyvin. Tänään tärkeintä oli voitto ja vielä Jaron tasoista joukkuetta vastaan. Saatiin se avausvoiton iso painolasti nyt myös pois selästä, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen myönsi.

TPS aloitti Jaron-otelun hyvin ja se löi alusta asti painetta pietarsaarelaisten päätyyn. Jaro kesti kuitenkin alun iskut takaiskuitta ja se pääsi peliin mukaan paremmin 1. puoliajan loppupuolella. TPS:llä oli kuitenkin AC Oulu – ja FC Haka -otteluiden tavoin paremmat 1. puoliajan maalipaikat.

Laurikainen teki tauolla hyökkäyspäähän vaihdon ja Mika Ääritalo juoksi Ilari Mettälän tilalle. Ottelu käynnistyi suhteellisen tasaisena, mutta 53. minuutin kohdalle TPS:lle siunaantui vapaapotku hieman Jaron rankkarialueen rajalta. Pallon taakse asteli erikoistilannespesialisti Jani Virtanen, joka nosti pelivälineen muurin yli maalin oikeaan takanurkkaan. Jaron maalivahti Johannes Ström ei ehtinyt reagoimaan tilanteeseen ollenkaan. Virtasen onnistunut vapari oli lopulta ottelun voittomaali.

– Nämä tasaiset ottelut ratkeavat yleensä aivan pieniin asioihin. Teet jonkun tietyn yksittäisen ratkaisun vähän huolimattomasti tai väärin, niin se voi kostautua pisteiden menetyksenä, vaikka peli olisi isossa kuvassa ihan kunnossa. Nyt Jampalta onnistui veto täydellisesti ja aika harva veskari tuota olisi ottanut kiinni. Tällä kertaa tämä meni näin päin, parissa edellisessä pelissä asiat menivät meidän kannaltamme vähän toisinpäin, Laurikainen muistutti.

Ottelu toisen puoliajan loppu painettiin suhteellisen tasaisesti. Oli selvää, että Jaro painoi palloa maalin tappioasemassa TPS:n kenttäpuoliskolle, mutta myös Tepsille avautui vastaiskupaikkoja toiseen päähään. Jos oli Virtasen upea vapaapotku ottelun yksittäinen ratkaisutekijä, niin toiseksi sellaiseksi nousi Jonathan Viscosin haamupelastus aivan ottelun lopussa. Jaron Seth Paintsilillä on paikka lyödä peli tasoihin, mutta Viscosi venyi reaktiotorjunnallaan pallon eteen ja varmisti näin TPS:lle kauden avausvoiton.

– Viscosi nousi oikeassa paikassa esiin hienolla torjunnallaan, olisi ollut raadollista menettää kaksi pistettä siinä vaiheessa. Hän oli suuren osan ottelusta aika vähillä töillä, mutta nousi joukkueen kannalta äärimmäisen tärkeässä paikassa isoon rooliin. Näitä yksittäisiä onnistumisia tarvitsemme myös jatkossa. Koko joukkue on painanut hyvällä moraalilla töitä harjoituskentällä ja me uskomme, että voitto vie meitä myös pisteiden suhteen parempaan suuntaan, Laurikainen vakuutti.

TPS nousi sarjan hännänhuipun paikalta jo kohti keskikastia ja jätti taakseen nyt kertaheitolla EIF:n, GrIFK:n ja IF Gnistanin. FC Honka ja KPV etenevät sarjan kärjessä kuitenkin ilman tappioita vaarallisen kovalla pistetahdilla. TPS kohtaa seuraavaksi OPS:n Oulussa, joka on aloittanut sarjan erinomaisella saldolla (3-1-1). Ottelu pelataan lauantaina 3.6. klo 17.00 alkaen.

Lisää uutisia