TPS:n vieraskiertue jatkuu – FC Haka vastassa torstaina Tehtaan kentällä

TPS saa maistaa jälleen torstaina Veikkausliigajoukkueen vauhtia, kun raitapaidat matkustavat FC Hakan vieraaksi Valkeakoskelle. FC Haka – TPS alkaa Tehtaan kentän keinonurmella 1.4. klo 14.00.

TPS reissaa kohti Valkeakoskea varsin luottavaisissa ja mukavissa tunnelmissa, sillä viime viikonlopun Maarianhaminan keikka oli todella onnistunut joka suhteessa, ja jätti hyvän maun joukkueen sisälle. 

– Olen tyytyväinen IFK Mariehmamn -ottelun kokonaisuuteen. Oli hieno nähdä niinkin hyvää peliä, vaikka takana oli kolmen viikon ottelutauko. Analysoitiin sitä peliä yhdessä koko joukkueen kanssa tänään. Pelin avaaminen, pallon liikuttaminen ja pystyjuoksut olivat kiitettävää tasoa. Sekin toi uskoa, että saatiin ottelun lopussa pelaamalla omaa peliämme kunnon painetta päälle, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson listaa.

– Miinuksen puolelle menivät ainoastaan molempien päiden erikoistilanteet ja niitä onkin harjoiteltu tällä viikolla. IFK Mariehamn sai ottelun molemmat ja ainoat maalipaikkansa juuri kulmatilanteista, hän vielä täydentää.

TPS ja Haka kävivät viime kaudella Veikkausliigassa kaksi tulikivenkatkuista ottelua. TPS hävisi ne molemmat ottelut ja varsinkin Kupittaan pelin rankkarisotkut jättivät pahan maun suuhun. 

– Hakaa vastaan pelattiin, kuten me kaikki muistamme, kaksi kovaa taistelua viime vuonna. Hakan rivit pysyivät hyvin koossa ja joukkue on vahvistunut, vaikka esimerkiksi Anton Popovitš lähti Kuopioon. Meidän fokus on omassa pelissä. Haka ollut talvikaudella aika tasainen suorittaja. Päästään toisen kerran peräkkäin kovaan testiin, kun vastassa on jälleen Veikkausliigajoukkue vieraskentällä ja ulkokentällä, Johansson toteaa tyytyväisenä.

TPS:llä on muutama varma poissaolija torstaina. Samuel Mahlamäki potee edelleen nilkkaansa, mutta hänen osaltaan päästiin todennäköisesti säikähdyksellä. 

– Mitään riskejä ei oteta, Samuelin vamma ei onneksi näytä niin pahalta. Santeri Pohjolainen tuli jo Maarianhaminassa tauolla pois. Myös Kalle Taimi lepää varmuuden vuoksi. Severi Pöysä saanee Valkeakoskella mahdollisuuden. Pieniä muutoksia tulee, vaikka haussa on jo se paras kokoonpano, Johansson summaa.

Suomen Palloliitto ilmoitti maanantai-iltana, että Jalkapallon Ykkösen kolme ensimmäistä kierrosta siirretään suosiolla syksyn puolelle. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Ykkösen kauden avausottelussa nähtäisiin heti klassikkopeli TPS – VPS.

– Se oli täysin odotettu ja myös oikea ratkaisu. Tämä tuo joukkueille selkeyttä suunnitteluun, kun kaikki saavat nyt lisäaikaa. Me haluamme tietysti omat kannattajamme kauden alusta asti mukaan, Johansson vielä painottaa.

TPS:n avaus: Jere Koponen – Juhani Pikkarainen – Rasmus Holma – Samba Benga – Juri Kinnunen – Jesper Karlsson – Atte Sihvonen – Severi Pöysä – Joakim Latonen – Kabamba Kalabatama – Elmo Heinonen
Vaihtopelaajat: Ville Seppä, Alim Moundi, Oskari Jakonen, Albijon Muzaci, Jasper Jalonen, Kajus Svanberg

Tamperelainen Aamulehti näyttää tilaajilleen FC Haka – TPS -ottelun suorana: https://www.aamulehti.fi/aihe/live/

Lisää uutisia