TPS:n Veikkausliigajoukkue on vuosilomalla 13.4. asti

Koronavirus ja sen leviämisen ehkäisemiseen liittyvät toimenpiteet ovat aiheuttaneet myös TPS:n Veikkausliigajoukkueelle monenlaisia muutoksia. Veikkausliigakauden 2020 alkamisajankohtaan liittyvät muutokset vaikuttavat monen muun asian lisäksi myös pelaajien lakisääteisiin lomiin. Vuosiloman pituuden on oltava yhtäjaksoisesti vähintään kaksi viikkoa ja vuosiloman aikana pelaajalle ei saa määrätä harjoittelua tai muitakaan työvelvoitteita.

TPS:n Veikkausliigajoukkueen pelaajat aloittavat lakisääteisen vuosilomansa poikkeuksellisesti jo nyt. Pelaajien vuosiloma päättyy maanantaina 13.4.2020. Normaaleissa olosuhteissa pelaajat pitävät vuosilomansa vasta kauden jälkeen, mutta nyt he pitävät koko vuosilomansa jo ennen kauden alkua.

Vuosilomaa koskevat määräykset ovat yksi osa pelaajien työsopimusta. Niissä on sovittu, että vuosiloma pidetään kilpailukauden ulkopuolella. Vuosiloman ajankohdasta on normaalisti ilmoitettava pelaajalle vähintään kaksi viikkoa ennen loman alkamista.

TPS:n kaikki Veikkausliigapelaajat ovat nyt joustaneet vuosiloman ennakkoilmoituksen aikataulusta. Kaikki pelaajat ovat myös hyväksyneet lakisääteisen vuosiloman poikkeuksellisen ajankohdan. Lisäksi kaikki pelaajat ovat hyväksyneet sen, että Veikkausliigakausi 2020 saattaa venyä ajallisesti normaalin sopimuskauden yli.

– Meidän omat pelaajamme ymmärtävät nämä poikkeukselliset olosuhteet erittäin hyvin ja myös Jalkapallon Pelaajayhdistys on joustanut hienosti tässä tilanteessa, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen kiittelee.

– Veikkausliigakauden pitäisi alkaa kesäkuun alussa ja näillä järjestelyillä saamme sovittua yhteen voimassa olevat joukkueharjoitteluun liittyvät rajoitteet, pelaajien vuosilomat, uuden vielä alkavan harjoittelukauden sekä itse Veikkausliigakauden alkamisen, Pikkarainen vielä täsmentää.

Myös TPS:n edustusjoukkueen taustavoimat lomailevat samaan aikaan pelaajien kanssa.

Näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa kaikki asiat eivät välttämättä etene kuitenkaan toivotulla aikataululla ja on varauduttava myös siihen, että joukkueen yhteiset suunnitelmat joudutaan arvioimaan uudestaan.

Lisää uutisia