TPS:n torstaidraivi kesti vajaa kymmenen minuuttia

Kauden avauksen HJK-voiton jälkeen Vaasassa kuonoon ottanut TPS tuli torstaina kentälle kauden kolmanteen Veikkausliigaottelunsa Jaroa vastaan täynnä tulta ja tappuraa. TPS vei palloa mieheltä miehelle ottelun alussa todella jouhevasti ja 7. minuutin kohdalla raitapaidat saivat saivat kulmapotkun.  Petteri Pennanen lähetti juuri oikekan korkuisen kaaripallon luukulle ja Niklas Tarvajärvi puski pallon sisään. Vuorenvarmasti. Siloteltu tie kohti kolmea pistettä piti olla valmis. Näin ei kuitenkaan tapahtunut – mitä kentällä siis mitä tapahtui siitä eteenpäin?

– Me pelattiin ottelun alun ekat minuutit niin kuin pitääkin palata, mutta sen jälkeen juoni katosi. Oliko sen seitsemän vai kymmenen minuuttia, kun avausmaali saatiin, ja sen jälkeen pelkästään käveltiin, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki kirosi.

Viearasjoukkue Jaro pelaa päävalmentajansa Alexei Eremenkon näköistä avointa futista ja se alkoi näkyä kentällä. Jaro pisti palloa mieheltä miehelle, eikä kunnoittanut Tepsiä enää pätkääkään. Jaro hinkasi ruuhkasta tasoituksen hieman epäselvässä tilanteessa 33. minuutin kohdalla. TPS-vahti Jukka Lehtovaara lopetti jo pelaamisen, mutta erotuomaristo antoi pelin jatkua ja Thomas Kula pääsi rysäyttämään elämänsä ensimmäisen liigamaalin ruuhkasta.

TPS oli avauskympin jälkeen ensimmäisen puoliajan ajan luvattoman heikko ja aloitekyvytön. Jaro otti peliä haltuunsa, koska sitä suorastaan sille tyrkytettiin. TPS oli toisen puoliajan alusta se pelaavampi puoli. Raitapaidat yrittivät pelata, mutta homma ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Vajaan tunnin kohdalla rokotti Jaro. Papa Niang kiisi TPS-puolustuksen läpi, raitapaitojen pakisto otti miehen pois ja lopputuloksena oli pilkku. Niang pisti pallon riskillä tolpan kautta sisään ja hyvin palloa ja vetoa seurannut Lehtovaara joutui antutumaan.

Tämän jälkeen TPS nosti miehistöään ylöspäin, nosteli kukkupalloja, teki vaihtoja, mutta mikään ei oikeasti auttanut. Jaro oli ottanut kentän komennon TPS:n johtamaalin jälkeen ja myös piti sen loppuun asti.

Simon Skrabbista tuli Veikkausliigan kautta nuorin maalintekijä, kun 16-vuotias nuori ja äärimmäisen lupaava pietarsaarelaiskärki pisti pallon pussiin vielä erotuomarin antamalla lisäajalla ja kuittasi vieraiden 1-3 -voiton. TPS:n elonaikaa vähensi Nilkas Tarvajärven turhautumisesta johtunut punainen kortti.

– Olen todella vihainen joukkueeni esityksen puolesta. Erotuomarit tekevät omia ratkaisujaan ja monesta voidaan olla montaa mieltä, mutta silti, erotuomareiden ratkaisut eivät ole syynä siihen, että meidän pallollinen pelaamisemme oli johtomaalin jälkeen näin munatonta ja surkeaa, Rajamäki kirosi.

– Pelejä on vielä paljon jäljellä ja kausi jatkuu pitkälle syksyyn. Kyllä tästäkin tappiosta taas joku positiivinen kierre lähtee liikkeelle, Rajamäki jo tyynnytteli.

Lisää uutisia