TPS:n topparilupaus Nikolas Talo siirtyy hollantilaiseen FC Groningeniin

TPS:n GANT Akatemian pelaajiin kuuluva Nikolas Talo siirtyy 1+2-vuotisella sopimuksella hollantilaisen FC Groningenin nuorisoakatemiaan. Hän siirtyy FC Groningenin organisaatioon heinäkuun alussa.

Vuoden 2003 ikäluokkaa oleva Talo on TPS:n oma kasvatti ja hän oli voittamassa seuransa kanssa P15-ikäluokan valtakunnallista lopputurnausta, Kai Pahlman -turnausta, viime vuoden elokuussa. Keskuspuolustajana pelaava Talo valittiin koko turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Talo on pelannut myös seitsemän U15- ja U16-ikäluokan maaottelua.

– Nikolas on erittäin vastuuntuntoinen pelaaja ihan kaikessa tekemisessään. Hän on kokonaisvaltaisesti monipuolinen ja erinomainen jalkapalloilija, jolla ei ole juuri heikkouksia. Kun päälle lisätään vielä se, että hän on todella tunnollinen harjoittelija, niin ei ole ihme, että Hollannista löytyi mielenkiintoa. Hänellä on erikoisuutena vielä hyvä vasen jalka, TPS juniorijalkapallon valmennuspäällikkö Joonas Laurikainen analysoi.

– Olen todella iloinen, että pääsimme sopimukseen. Kaikki tekeminen siellä vaikuttaa tosi ammattimaiselta. Olosuhteet ovat myös erinomaiset ja seuralla on ihan uusi treenikeskus. Käyn jalkapallon lisäksi myös lukiota etänä. Haluan kehittyä koko ajan pelaajana ja päästä Groningenissa mahdollisimman nopeasti myös arkeen kiinni. Tavoitteena on saavuttaa myös oman ikäluokan joukkueen avauspaikka sekä mennä siitä eteenpäin askel kerrallaan, 16-vuotias topparilupaus suunnittelee.

Vuonna 1971 perustetun FC Groningenin edustusjoukkue pelaa Hollannin pääsarjassa, Eredivisiessä.  Seurasta on lähtenyt vuosien varrella vielä suurempiin ympyröihin monta huippupelaajaa, kuten Arjen Robben, Luis Suárez ja Virgil van Dijk. Suomalaispelaajista seuraa ovat edustaneet A-maajoukkueen nykyinen kapteeni Tim Sparv sekä myös TPS:ää pelaajaurallaan edustaneet Njazi Kuqi ja Jussi Nuorela.

Nikolas Talon videohaastattelu Groningenin kotisivuilla

Kuva median käyttöön.


Kuva: Tiina Pirilä


Kuva: Nikolas Talon Instagram


Kuva: Nikolas Talon Instagram


Kuva: Huuhkajien Facebook

Lisää uutisia