TPS:n Toni Kolehmaisen ura jatkuu Norjassa

TPS:n keskikenttäpelaaja Toni Kolehmaisen ura jatkuu Norjan pääsarjaseura Hønefoss BK:ssa. 24-vuotias Kolehmainen siirtyy TPS-kasvatti Riku Riskin seurakaveriksi monivuotisella sopimuksellaan. Oulusta kotoisin oleva Kolehmainen ei lähde ensimmäistä kertaa ulkomaille, vaan hän pelasi kauden 2004-05 Blackburnin junioriakatemiassa sekä kaudet 2007-09 Hollannissa AZ Alkmaarin riveissä.

– Olemme Veikkausliigassa erittäin hyvissä asemissa ja luopuminen joukkueen kapteenista ja yhdestä tärkeimmästä pelaajasta tässä tilanteessa on vaikeaa. Meidän tehtävänämme on kuitenkin myös tukea pelaajiemme pääsyä ulkomaille. Tällä kertaa siirron ehdoissa hankalin asia sekä pelaajalle että seuralle oli siirron ajoittuminen tähän kesän siirtoikkunaan kauden jälkeisen tammikuun siirtoikkunan sijasta. Kolen kanssa käytyjen keskusteluiden jälkeen päädyimme ratkaisuun hyväksyä Hønefossin hänelle ja seuralle tarjoamat sopimusehdot, joiden taloudellinen puoli on merkittävä. Olemme menestyvä kasvattajaseura ja siitä strategiasta pidämme myös jatkossa kiinni, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Marco Casagrande linjaa.

TPS kohtaa ensi sunnuntaina Turussa mitalitaisteluiden kannalta äärimmäisen tärkeässä ottelussa HJK:n, joka yritti havitella Kolehmaista riveihinsä viime keväänä.

– Uskon, että tämä oli parempi ajankohta hänen siirrolleen. Joudumme nyt lähtemään HJK-peliin ilman Kolehmaista, mutta haluamme pysyä kärkitaisteluissa tiukasti mukana ja yritämmekin vahvistaa joukkuettamme vielä ennen siirtorajan umpeutumista, Casagrande myöntää.

Reilun viikon päästä pelattavaan MM-karsintaotteluun Suomi-Ranska nimetty Kolehmainen siirtyi TPS:n riveihin kaudeksi 2010. Hän pelasi Veikkausliigassa yhteensä 72 ottelua ja viimeisteli niissä seitsemän maalia. Kolehmainen ehti voittaa seurassaan kertaalleen Suomen Cupin, Liigacupin sekä SM-pronssia.

Lisää uutisia