TPS:n tappioton taival jatkui Jyväskylässä

TPS:n tappioton taival Veikkausliigassa sai jatkoa jo viidennen ottelun verran, kun sarjan tyvipäähän juuttunut JJK venyi 1-1-tasapeliin tänään Jyväskylän Harjulla. TPS:n viimeisen viiden ottelun saldo on nyt siis kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Tepsin mainio vire tietää hyvää myös Eurooppa liigan karsinnan 1. kierrokselle luxemburgilaista Jeunesse Eschia vastaan.

TPS roikkuu edelleen tiukasti sarjan kärjen tuntumassa, koska myös VPS ja HJK jäivät otteluissaan tasapeleihin. FC Honka sen sijaan kauhoi jälleen kotivoiton ja meni Veikkausliigan kärkeen.

TPS livahti ottelussa 1-0-johtoon jo 12. minuutin kohdalla, kun Mikko Hyyrynen uitti pallon pesään Mika Ääritalon huikeasta pystysyötöstä. Huippukuntoinen Hyper oli jälleen avauksessa ja näytti nuoremmilleen mallia sitoutumisestaan.

TPS vyöryi pariinkin otteeseen sellaisiin paikkaan, että ottelu olisi voitu katkaista sillä 2-0-maalilla. Roope Riski haki palloja armottomalla intensiteetillä, mutta palloa ei tullut tarpeeksi.

Isäntäjoukkue JJK ousi pisteeseen kiinni Jordi van Gelderenin rankkarilla 70. minuutin kohdalla. Tilannetta edelsi Jarkko Hurmeen fyysinen puolustaminen Jani Virtasta vastaan, mutta erotuomarin ratkaisu oli varsin kova.

Ottelun juoni oli alusta tuttu. JJK piti vähän enemmän paljon palloa, mutta ilman sen suurempaa järkeä. TPS puolestaan iski sähäkästi vastaan ja sai luotua ihan kohtuudella paikkoja takaisin.

TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki oli ottanut huomioon peruspermanenttinsa levon ja avauksessa oli tällä kertaa tällä Matej Hradecky. Englannissa veljensä häitään juhannuksen pyhinä juhlinut Wayne Brown sai ansaittua lepoa puolestaan.

Lisää uutisia