TPS:n tappioton Inter-putki sai jatkoa

TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki saavutti jo neljännen peräkkäisen kautensa raitapaitojen ruorissa siten, että paikallisvastustaja FC Inter ei ole kyennyt saalistamaan ainuttakaan voittoa Tepsistä Veikkausliigassa. TPS:llä oli tänäänkin voitonavaimet käsissä aina viimeiselle kympille asti, mutta Inter pystyi nousemaan kuitenkin 1-1-tasapeliin.

Maanantai-illan taistelu oli erittäin kaksijakoinen. TPS vei miten halusi ottelun ensimmäistä puoliaikaa, mutta toinen puolikas oli yhtä selvästi Interin. TPS:llä on nyt 13 voittoa tilillään Interin yhtätoista vastaan. Tämän päivän tasapeli oli kahdestoista.

– Ensimmäisellä puoliajalla oltaisiin ansaittu vieläkin enemmän, mutta toisella puoliajalla meiltä loppuivat yksinkertaisesti jalat, Rajamäki tiivisti derbyn tapahtumat.

– Tepsi pääsi ensimmäisellä puoliajalla pelaamaan hyvin väleihin, mutta päätimme tauolla nousta peliin mukaan, Inter-kapteeni Henri Lehtonen puolestaan totesi.

TPS sai otteluun aivan täydellisen alun. Pelikello tikitti vasta ensimmäistä minuuttia, kun pallo oli jo Interin repussa. Marcio Lima nousi oikeaa laitaa ja keskitti tarkasti maalin eteen. Roope Riski oli noussut luukulle ja puski pallon maalin oikeaan alanurkkaan.

– Maali paikallispelissä on aina kova juttu. Harmi kuitenkin, että menetimme voiton lopussa. Toisaalta emme ole hävinneetkään vuosiin Interille näitä pelejä, Riski muistutti.

Tepsillä oli ensimmäisellä puoliajalla tukku paikkoja. Riski pamautti maalin edestä yli ja kunnioitettavat 200 liigaottelua Kuopiossa täyteen saanut Sami Rähmönen ei myöskään onnistunut maalin edestä.

– Ei mennyt, ei. Aloitettiin terävästi ja meidän olisi pitänyt saada se toinen maalikin tehtyä ensimmäisellä puoliajalla, Rähmönen harmitteli.

FC Inter oli kentän isäntä toisella puoliajalla. Interin sinnikäs takaa-ajo palkittiin 84. minuutilla kun Guy Gnabouyou puski Ville Nikkarin kulman aivan maalin oikeaan yläkulmaan.

– Taidettiin pelata toisemme ulos lopullisesti mitalitaisteluista. Tehtiin aivan sama viime vuonna mestaruuskamppailun suhteen näillä turhilla tasapeleillä, Rajamäki vielä manasi.

Lisää uutisia