TPS:n taistelu ei riittänyt – PK-35 0-1 voittoon

 

Turun Palloseuran tappioputki Subway Kansallisessa Liigassa sai jatkoa, kun PK-35 haki Urheilupuiston yläkentältä 0-1 vierasvoiton Amanda Rantasen maalilla.

Kotijoukkue lähti peliin vahvasti ja näytti, että Åland Unitedia vastaan saatu ilme on pysynyt päällä. Jenni Rannus ja Patricia Träsk pitivät vierailijoiden puolustuksen kiireisenä alusta asti. Heti ensimmäisen vartin aikana kaksikko loi kolme vaarallista paikkaa, mutta PK-35 onnistui selvittämään näistä kaksi ja kolmas tilanne päättyi paitsioon.

Kun käynnissä oli ottelun 24. peliminuutti, nousi Emilia Kupsanen vaarallisesti maalipaikalle, mutta Mira Anderssonin ja Siiri Välimaan hyvä yhteispeli pelasti kotijoukkueen takaiskulta. Tämän jälkeen ottelu tasoittui ja pallo liikkui päästä toiseen ilman, että kumpikaan sai vaarallisia paikkoja.

TPS joutui ottelun 34. minuutilla suorittamaan ottelun ensimmäisen vaihdon. Viivi Kiisken vanhat vaivat alkoivat ottelun aikana vaivata ja puolen tunnin jälkeen tuli kommunikointia, että vaihto olisi tarpeellinen, joten Kiiski teki tilaa Eveliina Heinoselle.

Seuraava paikka nähtiin, kun ottelua oli pelattu reilut 40 minuuttia. TPS sai hyökkäyspään rajaheiton, mutta helsinkiläiset katkaisivat tilanteen nopeasti ja vapauttivat Amanda Rantasen hyökkäykseen. Rantanen karisti perään lähteneen puolustuksen ja pääsi yksin Välimaata vastaan. Rantanen ei paikastaan erehtynyt, vaan iski kauden kahdeksannella maalillaan vierailijat 0-1 johtoon.

TPS pääsi ensimmäisen puoliajan lopussa kokeilemaan tasoitusta, kun Träsk katkaisi PK-35:n avauksen. Träsk ja Rannus lähtivät nopeaan vastahyökkäykseen ja pääsivät vetopaikalle, mutta laukaus epäonnistui ja Lotta Rosenström nappasi pallon helposti syliinsä. Ensimmäisellä puolikkaalla ei nähty enempää maaleja, vaan tauolle siirryttiin vierailijoiden 0-1 johdossa.

Toisella puolikkaalla peli jatkui hyvin samanlaisena molempien puolustaessa tarkkaan. Ottelun 57. peliminuutilla PK-35 puolustukselle kävi virhe, sillä pallo osui puolustajan käteen rangaistusalueen sisällä ja TPS pääsi hakemaan tasoitusta pilkulta. Pilkkua vetämään asteli Jenni Rannus. Laukaus lähti kohti vasenta alakulmaa, mutta Rosenström oli tässä hyvin mukana ja nappasi ison torjunnan.

68. peliminuutilla PK-35 vaihtoi kentälle Anita Abun ja heti seuraavalla minuutilla hän osoitti vaarallisuutensa. Abu laukoi kaukaa kohti maalia, mutta Välimaa sai kättään pallon eteen ja tilanne päättyi kulmapotkuun, joka meni Olivia Kåhren pään kautta päätyrajan yli.

Ottelun siirryttyä jo viimeiselle kymmenelle minuutille vapautti Eveliina Heinonen Nelly Lehtilän vaaralliseen paikkaan, mutta kulma oli pieni ja PK-35 selvitti tilanteen. Vain hetkeä myöhemmin Andersson antoi hyvän pystysyötön Tiia Hirvoselle, joka kuitenkin oli niukasti paitsion puolella.

Muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä PK-35 sai vapaapotkun vain muutaman metrin rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta Mette Barckin veto oli kevyt ja Välimaa nappasi pallon käsiinsä.

TPS haki tasoitusta loppuun asti, mutta PK-35:n puolustus pysyi tarkkana ja helsinkiläiset nappasivat täydet kolme pistettä 0-1 vierasvoitolla.

 

Palloseuran puolustaja Daniela Sandås oli ylpeä joukkueen asenteesta, vaikka tuloksena olikin harmillinen tappio.

– Puolustettiin mielestäni kompaktisti ja tiiviisti koko matsi. Tuli yksi paha virhe ja siitä vastustaja pääsi läpiajoon ja sai iskettyä voittomaalin. Muuten puolustettiin koko joukkueen voimin todella hyvin. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa PK-35 yllätti meidät täysin, mutta tänään peli oli todella tasainen. Kyllähän se harmittaa, että hyvästä työstä huolimatta tuli 0-1 tappio. Nyt vaan täytyy saada nämä pelit kääntymään.

 

Joukkueen päävalmentaja Sami Haltia sanoi ennen ottelua, että joukkueen olisi tärkeä saada edellisen ottelun ilme myös päivän peliin, eikä valmentajan tarvinnut pettyä omiensa otteisiin.

– Joukkue onnistui mielestäni tänäänkin riittävän hyvin. Pelin jälkeen tosin taas sama juttu, että hyvästä ilmeestä ja kovasta työstä ei saatu palkintoa. Täytyy vain kiittää pelaajia siitä, että he vaikeasta tilanteesta huolimatta jokainen pystyy antamaan kaikkensa.

Kauden alussa PK-35 yllätti Palloseuran, mutta tänään kotijoukkue osoitti, että tiukasta viikosta huolimatta se oli valmistautunut peliin hyvin.

– Kauden alussa tuli ehkä jopa vähän yllätyksenä, kuinka kova PK-35 oli. Tänään tiedettiin, kuinka kova vastustaja kentällä on ja tehtiin pelisuunnitelma sen mukaan. Mietittiin, miten saadaan peli turvalliseksi. Miten saadaan PK pitämään palloa siinä paikassa, mitä ajateltiin ja miten saadaan riistoja siellä, missä niitä haluttiin saada. Onnistuttiin siinä melko hyvin ja saatiin peli kulkemaan suunnitelmien mukaan, mutta tulos jäi uupumaan.

TPS rakensi Åland Unitedia vastaan hyökkäyksiä Patricia Träskin ja Jenni Rannuksen kautta ja sama taktiikka jatkui myös tässä pelissä.

– Jenni on harjoituksissa ollut todella terävässä iskussa. Pelissä työmäärä on kova ja hän on päässyt monesti vaarallisille maalipaikoille. Tulosta ei ole vielä tullut, mutta olen pomminvarma, että maaleja on vielä tulossa. Tänään Jenni otti hyvin vastuuta, kun pilkun tullessa nappasi pallon itselleen. Tänään tulosta ei tullut, mutta kyllä se sieltä vielä tulee.

Palloseuran tiukka viikko tulee nyt päätökseensä ja ensi viikon otteluun joukkue saa ehjän harjoitusviikon. Haltia jakaakin kiitosta joukkueen jaksamisesta.

– Kulunut viikko oli tuloksesta huolimatta todella hyvä viikko. Pelaajat puristivat itsestään kaiken ja painoivat hyvällä tahdilla. Vain torstaina oltiin vähän väsyneitä, mutta muuten hieno viikko jokaiselta pelaajalta. Joukkue on täynnä urheita pelaajia ja täytyy vain toivoa, että sama asenne jaksetaan pitää yllä.

 

Ottelun kooste on nähtävissä Ruudusta: https://www.ruutu.fi/video/3675404

Lisää uutisia