TPS:n Sini Laaksonen nousi Walesin EM-kisakoneeseen mukaan

TPS:n naisten liigajoukkueen keskikentän ankkuripelaaja Sini Laaksonen valittiin jo toisena TPS-pelaajana tyttöjen alle 19-vuotiaden EM-lopputurnaukseen. Jo aiemmin joukkueeseen oli valittu raitapaitojen lahjakas ja taitava kymppipaita, Julia Tunturi. Laaksonen valittiin Suomen paitaan vähän kuin takaoven kautta, kun PK-35:n Tiia-Maria Jaakonsaari joutui jäämään kisäkoneesta pois.

– Totta kai se oli minulle unelma, että pääsin sitten kuitenkin pelaamaan EM-lopputurnausta. Haluan näyttää kaikille, että olen paikkani tähän joukkueeseen ansainnut. Soitin heti Julialla, kun kuulin valinnasta ja hänkin vaikutti tosi iloiselta minun valinnastani. Meitä on nyt sitten ainakin kaksi ruotsia puhuvaa joukkueessa. Alkuun mennään Walesin Swanseaan, jossa olen ollut ennenkin pelaamassa, eikä se hotellikaan pahalta näyttänyt, Laaksonen jo tunnelmoi.

– Naiset olivat jo EM-lopputurnauksessa ja nyt mekin pääsemme edustamaan Suomea arvokisojen lopputurnauksessa. Suomen naisten futiksen tason on pakko olla erittäin kova, jos päästään samana kesänä kaksiin eri arvokisoihin. Jotain tuolla junioripuolellakin on ollut pakko tehdä oikein, Laaksonen painottaa.

Ne, jotka ovat nähneet Laaksosen tällä kaudella TPS-paidassa, eivät hänen valintaansa varmaankaan yhtään ihmettele. Ennemminkin sitä, miksi häntä ei valittu suoraan ensimäisessä vaiheessa kisajoukkueeseen. Pyrkivästä täksi kaudeksi Tepsiin siirtynyt Laaksonen on saanut Tepsissä tällä kaudella rutkasti peliaikaa, sekä erikoistilannevastuuta. Laaksonen on vetänyt kulmia, vapareita ja myös yhden onnistuneen pilkun ONS:n verkkoon.

– Olen saanut Tepsissä paljon vastuuta ja mennyt sen myötä eteenpäin. Totta kai se auttaa kehittymisessä, että haastetta on koko ajan enemmän ja rooli on kasvanut. Olen aina ollut vähän sellainen, että alku voi olla vähän tahmea, mutta kun luottoa löytyy, niin pelitkin siitä paranevat, Laaksonen filosofoi.

Laaksonen sai kuulla riemukkaasta valinnastaan suoraan Suomen päävalmentajalta, Maria Miettiseltä. Kun kutsu tuli, meni elokuun lopun henkilökohtainen ohjelma kertaheitolla täysin uusiksi. Urheilun monilahjakkuus olisi lähtenyt taistelemaan ilman EM-kisoja korkeuden SM-mitaleista Urheilupuistoon. Laaksonen on harrastanut korkeuden lisäksi myös moniottelua sekä keskimatkan juoksuja.

– Olin töissä, kun Maria soitti ja kertoi valinnasta. Hän kertoi, että sinne ei sitten lähdetä nöyristelemään, vaan taistelemaan jokaisesta peliminuutista. Sehän sopii minulle. Minulla meni vähän koko elokuun suunnitelmat uusiksi, mutta positiivisella tavalla. Yleisurheilussa olisivat olleet SM-kisat täällä Turussa ja koulussakin täytyy kertoa, että joutuu olemaan elokuun lopun heti poissa, Laaksonen toteaa.

Suomi kohtaa turnauksen avausottelussa aina vaarallisen Ruotsin. B-alkulohkon kaksi muuta joukkuetta ovat Naisten EM-kisojen finalistit, Norja ja Saksa. Taso tulee olemaan siis todella huikea. Lohkossa A pelaavat emäntäjoukkue Wales, Englanti, Ranska ja Tanska.

– Lohko on kivikova ja mitään sieltä ei saada ilmaiseksi. Silti pitää muistaa, että Suomi voitti molempien karsintavaiheiden kaikki kuusi karsintamatsiansa, joten aika kova se Suomikin on, Laaksonen muistuttaa.

Tyttöjen maajoukkue saa myös taustajoukkoihinsa myös merkittävän vahvistuksen, kun Helmarilegenda Laura Österberg-Kalmari liittyy EM-ryhmään joukkueen pelaajamanagerina ja tiedottajana. Fantastisen pelaajauran tehnyt Österberg-Kalmari tuo varmasti omaa tervettä auktoriteettia ja tukea nuorelle joukkueelle lopputurnaukseen lopputurnaukseen.

Suomen joukkueeseen kuuluu Laaksosen ja Tunturin lisäksi myös Tepsiä viime kaudella edustanut hyökkääjä Juliette Kemppi.

Tyttöjen alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnauksen alkulohkon ohjelma Suomen osalta sekä sijoitusottelut:
19.8. klo 14.00 Ruotsi – Suomi, Stebonheath Park, Llanelli
22.8. klo 19.00 Suomi – Norja, Richmond Park, Carmarthen Town
25.8. klo 15.00 Suomi – Saksa, Richmond Park, Carmarthen Town
28.8. välierät 
31.8. finaali

Lisää uutisia