TPS:n Simo Roiha valittiin Ykkösen huhtikuun kuukauden pelaajaksi

Ykkösen pelaajat ovat äänestäneet Turun Palloseuran hyökkääjä Simo Roihan sarjan huhtikuun parhaaksi pelaajaksi. Roiha osui maalipuiden väliin heti avauskierroksella EIF:ää vastaan ja muutamaa päivää myöhemmin hän paukutti hattutempun JäPS:n verkkoon.

Rovaniemeltä kotoisin oleva 31-vuotias kärkimies pelasi viime kaudella uransa parhaan kauden ja pyssytti RoPS:lle 13 maalia Ykkösessä. Maalitahti on jatkunut hurjana myös Aurajoen rannoilla. Roiha johtaa Ykkösen maalipörssiä neljällä osumallaan.

– Kaikki on mennyt hyvin, ja olemme saaneet sarjalle erinomaisen alun. Olemme päästäneet kolmessa ottelussa vain yhden maalin – näen, että nousua tavoittelevalla joukkueella tulee olla ennen kaikkea hyvä puolustus, joten ensimmäiset pelit lupailevat hyvää. Muotomme pysyy todella tiiviinä, mikä on auttanut meitä välttymään takaiskuilta, Roiha kertoo.

EIF-ottelussa Roiha puski pallon verkon perukoille Daniel Rantasen kulmapotkusta. JäPS-voitossa Jasper Jalonen puolestaan alusti kaksi Roihan maalia ja hankki rangaistuspotkun, jonka Roiha upotti alakulmaan.

– Danielilta on tullut ensimmäisten kierrosten aikana laadukkaita keskityksiä, ja minulla voisi olla hyvinkin pari lisäosumaa. Pallot ovat tippuneet hyvin minulle, jatkossa minun tulee laittaa ne tehokkaammin sisään. Mukana on ollut välillä vähän huonoa tuuriakin, Roiha toteaa.

– ”Jappe” on löytänyt minut hyvin maalilta ja muutenkin kentältä. Olemme käyneet treeneissä läpi paljon juttuja. Uskon, että yhteispelimme paranee entisestään kauden mittaan, kun opimme tuntemaan liikkeemme vielä paremmin.

TPS komeilee Ykkösen sarjakärjessä kolmen pelatun ottelun jälkeen. Roihalla riittää nälkää jahdata Ykkösen mestaruutta.

– Minulla on RoPS-ajoilta monta hopeaa, ja tänä vuonna haluan voittaa sarjan. Mestaruus on aina mestaruus, Roiha sanoo.

Katso videolta Roihan maalit Ykkösen peleissä huhtikuussa:

Lisää uutisia