TPS:n seuraava kotipeli on jo tänään

Tasaisen Veikkausliigan kolmosena oleva TPS jatkaa kotimatsejaan jo tänään keskiviikkona. Ja mikäs niitä on jatkaessa, kun neljästä viimeisestä kotiottelusta (TamU, KuPS, MYPA & JJK) on tullut täysi pistepotti. Keskiviikkona Tepsin vieraaksi saapuu AC Oulu. AC oulu on sarjassa alemmassa keskikastissa ja vain kaksi pistettä edellä kauden päätteeksi sarjapaikastaan karsimaan joutuvaa joukkuetta.

TPS:n keskikentän moottori Toni Kolehmainen oli vielä viime kaudella nostamassa Oulua takaisin Veikkausliigakartalle pelaamalla AC Oulussa loppukauden ajan.

– Aika lailla siellä on edelleen sama ydinryhmä pelaamassa kuin viime kaudella. Muutama ulkomaalaisvahvistus on tullut lisää, ihan tasokas ryhmä, Kole kuvailee entistä joukkuettaan.

Tämäniltainen vastus saapuu Turkuun pohjoisesta vajaan 700 kilometrin päästä Oulusta. Pohjois-Pohjanmaan maakunnasta ponnistavan AC Oulun kausi on ollut melkoista vuoristorataa. ACO on napsinut kauden mittaan täysiä pisteitä TamU:lta, Interiltä, IFK Mariehamnilta ja molemmat pelit Honkaa vastaan Juha Malisen pataljoona onnistui myös voittamaan. Kauteen mahtuu myös rökäletappiot JJK:lle (6-1) ja KuPS:lle (5-2). Edellisen ottelunsa oululaisest hävisivät kotonaan FC Lahdelle. Tappion teki vielä kipeämmäksi maestroMika Nurmelan saama ulosajo. Suomen maajoukkueen ex-luottopeluria ei siis Kupittaan sametilla nähdä, ainakaan pelitehtävissä.

Tepsiä vuosina 1994-1997 valmentanut Juha Malinen on tuttu turkulaiselle jalkapalloväelle. Malisen ensimmäisellä kaudella TPS saavutti heti Suomen Cupin voiton. Myös Kolehmaiselle Malisen metodit tulivat tutuiksi.

– Malinen on vaativa valmentaja, jolla on aina oma ideologia siitä miten joukkueen pitää pelata. Hyvä valmentaja, sellainen vanhanaikainen koutsi joka saa pelaajista paljon irti, mutta osaa hän myös mediapelin ja sellaiset paineenlaittamiset, kertoo Kolehmainen.

TPS kohtasi AC Oulun kesäkuussa vieraskentällä ja vei pisteet lukemin 0-2. TPS:n maaleista vastasivat tuolloin Riku Riski ja Babatunde Wusu. Tuosta ottelussa tapahtui maalien lisäksi muutakin, sillä isännistä niin Antti Pehkonen kuin valmentaja Malinen poistettiin katsomon puolelle.

– Ei Oulua vastaan voi lähteä takki auki pelaamaan. Oulu on pyrkinyt pelaamaan koko kauden ajan hyvää futista. Heillä on myös yksi liigan vaarallisimmista kärjistä, Frank Jonke. Täytyy varmaan vähän vihjailla meidän toppareille siitä miten Jonkea vastaan kannattaa pelata, myhäilee Kole.

AC Oulun tehokkain pelaaja on ollut ikinuori Mika Nurmela viidellä maalilla ja viidellä maaliin johtaneella syötöllä. Muita onnistujia ovat olleet Hongan neljällä maalilla upottanut kolossikärki Frank Jonke (7 maalia, 2 syöttöä) ja Donewell Yobe (5 maalia).

TPS-AC Oulu pelataan tänään keskiviikkona 22.9. Veritas Stadionilla poikkeuksellisesti kello 19.00 alkaen.

Lisää uutisia