TPS:n selkeä hallinta tuotti vain pisteen

TPS joutui, todellakin joutui, tyytymään 1-1 tasapeliin tänään kotikentällään Hakan kanssa. Isännät hallitsivat kenttätapahtumia melko suvereenisti, mutta tämän kauden kotiotteluiden helmasynti, maalinteko, tuotti jälleen suuria ongelmia. Vierasjoukkue Hakan päävalmentaja Sami Ristilä myönsikin, että joukkue lähti Turkuun puolustamaan tiiviisti ja poikkaisemaan kolmen ottelun mittaista tappioputkeaan.

– Lähdimme katkaisemaan tappioputkeamme ja sen saavutimme. Olen ihan tyytyväinen vieraspisteeseemme. Meillä on ollut tässä kaikenlaista ja tämäkin piste saattaa koitua vielä arvokkaaaksi. Päätimme puolustaa tarkasti ja yrittää sitten hakea ratkaisuja vastaiskuilla, Ristilä pudotteli ottelun jälkeen.

– Vastustaja oli tänään hyvä ja piti enemmän palloa. Tiedettiin, että tullaan puolustamaan selkeästi isojakin jaksoja tänään, Ristilä myönsi reilusti.

TPS-kollega Marko Rajamäki oli suhteellisen tyytyväinen omiensa esitykseen, vaikka tasapeli tuntuikin tuloksena pettymykseltä.

– Pallon hallinta oli selkeästi meillä, mutta ensimmäisellä jaksolla lähdettiin vähän liian hitaasti hyökkäämään. Toisella jaksolla pidettiin palloa keskellä Hakan kenttäpuoliskoa ja se näytti jo hyvältä futikselta. Siinä kohtaa pitää kuitenkin myös malttaa ja hakea niitä ratkaisupaikkoja, Rajamäki puolestaan kommentoi.

– Me luotiin kyllä aivan tarpeeksi maalipaikkoja voittaaksemme. En muuttaisi paljon muuta meidän pelistämme, paitsi sen, että hyökkäämään pitää päästä riistojen jälkeen nopeammin. Toisella jaksolla en muuttaisi pelistämme sinänsä mitään, paitsi tietysti ne puuttuvat maalit, Rajamäki vielä tiivisti.

Haka meni ottelussa 01-johtoon aivan toisen jakson alussa. Kotkalaislähtöinen kärki, Niko Ikävalko, purjehti röyhkesäti läpi ja sijoitti pallon ohi Henrik Moisanderin.

– Tänään Ikävalko näytti ensimmäisiä kertoja tällä kaudella, mitä oikeasti osaa. Hän teki pari maalia jo aikaisemmin ja ollut myös harjoituksissa hyvä, Ristilä kiitteli.

TPS sai iskettyä ansaitun tasoituksen vihdoin 70. minuutin kohdalla. Jonatan Johansson heitti älykkään sivurajan rankkarialueen sisään Riku Riskille, joka kiskaistiin nurin pilkun arvoisesti. Johansson täräytti kauden neljännen pilkkunsa verkon perille vuorenvarmasti.

TPS:llä ja Roope Riskillä oli aivan ottelun lopussa paikka ratkaista peli lopullisesti, mutta pallo painui tällä kertaa taivaan tuuliin. Roope Riski haki koko ottelun ajan kuitenkin tavoilleen uskollisesti pystyjuoksuja ja hänen jalastaan lähtivät avausjakson vaarallisimmat kudit.

– Roopella on vielä satoja pelejä edessään ja seuraavalla kerralla hän onnistuu aivan varmasti tuollaisesta paikasta. Näitä sattuu, Rajamäki puolusteli aiheesta suojattiaan.

TPS:n hurjaakin hurjempi ottelutahti saa jatkoa torstaina, kun belgialainen Cercle Brugge saapuu vuorostaan Turkuun. TPS:hän vei ensimmäisen eräpallon vieraissa Mika Ääritalon maalilla lukemin 0-1.

Lisää uutisia