TPS:n Ria Öling valittiin Naisten liigan Vuoden pelaajaksi

Naisten liiga ja sen edeltäjä Naisten mestaruussarja ovat valinneet Vuoden parhaan pelaajan kaudesta 1995 lähtien.  Palkintovalinnan on tehnyt vuodesta 2007 lähtien Jalkapallon Pelaajayhdistys, eli käytännössä Naisten liigan pelaajat itse. Naisten liigan Vuoden pelaajaksi on valittu TPS:n keskikenttäpelaaja Ria Öling. Hänet palkittiin Suomen Palloliiton järjestämässä perinteisessä Captain’s Ball Gaalassa. Vuosittain järjestettävässä gaalassa palkitaan yleensäkin kauden aikana ansioituneita pelaajia, valmentajia, erotuomareita sekä muita tärkeitä taustavaikuttajia.

Ria Öling siirtyi kaudeksi 2014 TPS-paitaan Ykkösen tasolla pelaavasta kasvattajaseurastaan VIFK:sta. Syyskuussa 20 vuotta täyttänyt Öling otti heti oman paikkansa TPS:n kokoonpanosta. Öling valittiin kauden aikana jo kahdesti Naisten liigan kuukauden parhaaksi pelaajaksi. Hän pelasi kauden aikana yhteensä 23 liigaottelua ja viimeisteli niissä 16 maalia.

– Tämä oli kaikin puolin onnistunut kausi niin seuralta kuin itseltänikin. Tämä oli kuitenkin vasta toinen kauteni Naisten Liigassa ja niitä maalejakin tuli myös yllättävän paljon, Öling myöntää.

Ölingin kirkkaimmat tähtihetket osuivat syyskuun lopulle, kun TPS löi tulevan Suomen mestarijoukkueen PK-35:n peräti 6-2. Öling takoi ottelussa peräti viisi maalia.

– Tulihan siitä aika upea fiilis. Parannettavaa on kuitenkin vielä paljon. Fysiikkaa ja monipuolisuutta pitää ainakin saada lisää ja ehkä sitä palloa voisi liikuttaa välillä vielä nopeammin, Öling toteaa.

Öling kuului myös Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka osallistui Kanadassa oman ikäluokkansa MM-kisoihin. Turussa mainiosti viihtynyt Öling jatkaa myös kaudella 2015 TPS:n raitapaidassa. TPS:n päävalmentaja Sami Haltia on äärimmäisen tyytyväinen, että sopimukseen päästiin.

– Ria pelasi aivan mahtavan kauden ja hänellä olisi ollut ottajia myös muualla. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että hän haluaa jatkaa uraansa juuri TPS-paidassa. Joukkueemme tilanne näyttää muutenkin erinomaiselta. Runko pysyy hyvin kasassa, mutta jotain muutoksia on tietysti tiedossa. Tiedotamme ensi kauden joukkueestamme aivan lähiaikoina, Haltia lupasi.

Lisää uutisia