TPS:n Ria Öling siirtyy Espanjan liigaan

TPS:ää viimeiset kolme kautta edustanut hyökkäävä keskikenttäpelaaja Ria Öling siirtyy Espanjan liigan pelaamaan. Hänen uusi seuransa on Espanjan pääsarjatasolla pelaava Santa Teresa Club Deportivo. Santa Teresan joukkue tulee Badajozin kaupungista aivan Portugalin rajalta. 22-vuotiaan Ölingin sopimus kattaa aluksi kevätkauden 2017. Hänen sopimukseensa kuuluu kuitenkin myös optio kaudesta 2017-18. Öling liittyy Espanjan liigassa kahdeksantena olevan seuran vahvuuteen välittömästi.

– Onhan tämä aika hieno tarina. Ria saapui Turkuun VIFK:n Ykkösen joukkueesta ja hän otti oman pelipaikkansa heti. Sen jälkeen hän ollut liigan ehdotonta parhaimmistoa jo kolme kautta. TPS-kaudet huipentuivat viime kauden hopeamitaleihin. Hän on noussut myös naisten maajoukkueen vakiokalustoon. Ammattilaissopimus ulkomaille oli seuraava luonnollinen kehitysaskel. Jätämme Rian tietysti haikein mielin, mutta seuran pitää aina olla ylpeä, jos pelaaja etenee urallaan huippusarjaan. Kiitän koko TPS:n puolesta Riaa Turun vuosista ja toivotan hänelle onnea. Ehkä näemme Rian vielä joku päivä taas TPS-paidassa, TPS:n päävalmentaja Sami Haltia toivoo.

Rian Öling on pelannut Naisten liigassa 95 ottelua ja hän on viimeistellyt niissä 52 maalia. 49 näistä maaleista syntyi TPS-paidassa. Vaasalaislähtöinen Öling on edustanut liigaurallaan TPS:n lisäksi myös PK-35:ttä, jonka riveissä hän voitti SM-kultaa ja Suomen Cupin kaudella 2012. Öling valittiin Naisten liigan parhaaksi pelaajaksi kaudella 2014.

Öling edusti Suomea alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnauksessa vuonna 2013 sekä alle 20-vuotiaiden MM-lopputurnauksessa vuonna 2014. Hän on pelannut myös 13 A-maaottelua, joissa hän on viimeistellyt kaksi maalia. 

Lisää uutisia