TPS:n raju takaa-ajo tuotti sentään pisteen

Ei kahta ilman kolmatta. TPS:n ja JJK:n tämän kauden kolmas kohtaaminen oli samanlaista draamaa kuin kaksi edellistäkin. Ensimmäisen puoliajan perusteella näytti siltä, että JJK kuskaa kaikki kolme pistettä mennen tullen Jyväskylään, mutta toinen puoliaika muutti näytelmän kulun kokonaan. JJK:n 2-0-johto kuivui kasaan ja TPS rutisti taululle väkisin 2-2-lukemat. Tasapelin merkitys oli TPS:lle uskomattoman suuri, sillä joukkueiden välinen pesäero säilyi näin kolmessa pinnassa mahdollisen kuuden sijaan.

– Ei pelattu varmaan ihan sitä parasta peliä, mitä osataan, mutta toisella puoliajalla tehtiin lujaa töitä. Silloin jos peli ei kulje parhaalla mahdollisella tavalla, pitää kuitenkin yrittää saada pisteitä vaikka vaan taistelemalla. Ne joukkueet yleensä myös menestyvät, TPS-luotsi Marko Rajamäki muistutti.

Ottelun ensimmäiset puoli tuntia olivat vahvaa JJK:n jyräämistä. TPS seisoi ja ihmetteli kentällä, kun JJK pani palloa kiertämään. Vartin kohdalla vieraiden aktiivisuus palkittiin. Tommi Kari antoi kulman ja entinen TPS-pelaaja Jani Virtanen puski pallon kenenkään estelemättä tolpan kautta sisään. JJK jatkoi pelin hallintaa myös siitä eteenpäin. Kaksi edelliskautta TPS:ää edustanut Mikko Manninen dominoi kenttää ensimmäisellä puoliajalla aivan miten halusi. Myös Virtanen hääri vapaassa roolissaan erittäin vaarallisesti.

– Ensimmäisellä puoliajalla näiden joukkueiden erona oli Mikko Manninen, joka vei tätä peliä. Olen valmentanut häntä ja tiedän todellakin kuinka loistavasta pelaajasta on kyse, mutta silti täytyy sanoa, että hänen esityksensä oli todella jäätävä, Rajamäki ihmetteli.

TPS teki pakollisen vaihdon jo 38. minuutin kohdalla, kun jalkavaivainen Santeri Mäkinen joutui tulemaan sivuun. Tilalle tullut Dennis Okaru toi TPS:n hyökkäyspellin kuitenkin lisää energiaa. Silti JJK rankaisi aivan ensimmäisen puoliajan lopussa toistamiseen. Virtanen ujutti pallon kantapääkikalla Manniselle, joka pujotteli ja ui väkisin TPS-alueen päätyyn ja siirsi pallon luukulle, josta Juha Pasoja ohjasi sen vaivatta sisään.

Toisella puoliajalla kentälle tuli vähän kuin uudesti syntynyt TPS. Pelkästään liike oli aivan eri tasolla kuin ensimmäisellä 45-minuutisella. Hiljalleen JJK alkoi olla vastaanottava osapuoli. TPS:n työmoraali palkittiin kuitenkin vasta 73. minuutin kohdalla, kun Okaru pisti Janne Korhosen torjuman paluupallon sisään.

Siitä eteenpäin TPS vyörytti palloa tasaisesti kohti JJK-päätyä, vaikka vieraatkin välillä muistuttivat olemassaolostaan. Kello tikitti jo kohti lisäaikaa, kun TPS:n sinnikäs takominen palkittiin. Petteri Pennanen teki täsmälleen samalaisen liikkeen kuin Manninen JJK:n toisessa maalissa. Painui boxiin oikealta puolelta sisään ja syötti pallon luukulle, jossa Juho Lehtonen pisti vaan lapikasta väliin ja tinttasi pallon verkkoon.

– Ei mun tarvinnut tehdä mitään muuta ihmeellistä, kuin panna jalka väliin. Ei siinä maalissa ole sinänsä mitään kertomista, vaikka tärkeähän se tietysti oli, Lehtonen kertaili vaatimattomasti.

JJK nousi keväällä Turussa 2-0-sillasta 2-3-voittoon. Innokkaimmat odottivat TPS:ltä täydellistä kuittia kevään tapahtumista lisäajalla. Aika loppui kuitenkin kesken.

– Noustiin nyt kuitenkin kahden maalin takaa tasoihin, eikä JJK ainakaan lisännyt eroa meihin, Lehtonen näki positiivisesti.

– Oltiin liian varmoja voitosta ja kolmesta pisteestä ja tässä on nyt tulos. Eka puoliaika oli täysin meidän, mutta ei me toisella enää päästy kunnolla samanlaisille paikoille, JJK:n Jani Virtanen puolestaan tuskasteli.

– Olen tyytyväinen meidän ensimmäisen puoliajan peliin. Meillä on aika kova joukkue, jos me olemme pettyneitä tasapeliin ja TPS tyytyväinen tasapeliin, JJK:n päävalmentaja Kari Martonen julisti.

– Taistelu jatkuu ensi viikolla Espoossa Honkaa vastaan, josta haetaan taas vaan sitä kolmea pinnaa ja voittoa, Lehtonen heitti jo katseet eteenpäin.

Lisää uutisia