TPS:n nuorisokatras pohjusti komean IFK-voiton

TPS palasi viiden voitottoman ottelun jälkeen taas voittojen tielle Veikkausliigassa. Rajussa otteluruuhkassa kärvistelevä Palloseura jyräsi tänään IFK Mariehamnin tieltään jo toistamiseen tällä kaudella. Lukemat olivat tällä kertaa 2-0, eikä suurempikaan voitto olisi ollut ihan huutava vääryys. TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki oli rukannut kokoonpanoaan uuteen muotoon sen verran, että nuorisokolmikko Juho Lehtonen, Jere Uronen ja Santeri Mäkinen pääsivät mukaan heti avaukseen.

Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni TPS:n hallinnassa, mutta mitään aivan multimaalisia maaipaikkoja ei heti alkuun nähty. Ensimmäisen varoitusiskun punoi Petteri Pennanen, joka tälläsi vajaan kympin kohdalla kertaalleen yli. Muutamaa minuuttia myöhemmin Lehtonen kokeili ruutinsa kuivuutta, mutta veto painui Josh Wicksin ulottuville. Seuraavana oli vuorossa Jaakko Nyberg, jonka kulman jälkeinen pommi suhahti IFK:n maalin yli. Myös IFK pääsi muutaman kerran kokeilemaan Jukka Lehtovaaran näppien kestävyyttä, mutta mitään vaarallisempaa ei päässyt syntymään.

Ensimmäisen puoliajan lopulla TPS:n tasainen painostus tuotti vihdoin toivottua tulosta. Jere Uronen purjehti vasenta laitaa läpi ja lähetti huipputarkan keskityksen luukulle, jossa Mika Ääritalo seurasi palloa loistavasti puskemalla sen vuorenvarmasti verkkoon ohi Wicksin. Uronen pelasi ensimmäistä liigamatsiaan kotiyleisönsä edessä avauksessa.

– Ei se ollut kuitenkaan mikään harjoiteltu, mutta keskitys lähti hyvin ja siellä oli ammattimies päineen välissä, turhankin vaatimaton Uronen kertasi avausosumaa.

TPS löi tämän jälkeen ison vaihteen silmään ja IFK:ta vietiin pahemman kerran. Hetki maalin jälkeen Pennanen rynni oikealta ja näki Mäkisen, jonka veto lähti kuitenkin hieman liian korkealle. Juuri ennen taukovihellystä IFK-puolustus purki pallon aivan päädystä, mutta se ajautui Urosen ulottuville, joka siirsi pallon nopeasti Ääritalo. Kaksikko pelasi kauniin seinän, mutta Urosen latasi hieman liian kovalla volyymilla maalikehikon yli.

Toisella puoliajalla TPS jatkoi armotonta palloralliaan ja IFK oli edelleen täysin vastaanottavana osapuolena. IFK-puolustusta juoksuttivat puoliajan alkuun ensin Pennanen ja heti perään Ääritalo. 53. minuutin kohdalla Tepsin rummutus tuotti tulosta, mutta Lehtosen ampuma osuma liputettiin paitsiona. Paria minuuttia myöhemmin Ääritalo sahasi IFK-pakit solmuun, siirsi pallon boksiin Lehtoselle, joka teki hallitun pysäytysliikkeen ja sijoitti pallon vasempaan alakulmaan. Maali oli ensimmäistä kertaa TPS:n avauksessa pelanneelle Lehtoselle koko liigauran ensimmäinen.

– Se tilanne lyö nyt vähän tyhjää ja en ihan tarkkaan muista, mitä siinä tapahtui. Joka tapauksessa se ensimmäinen liigamaali oli hienoa tehdä, Lehtonen pohdiskeli ottelun jälkeen tyytyväisenä.

Ottelu loppu oli enemmän tai vähemmän pelailua, sillä varsinainen taistelu oli armotta jo ohi. IFK pääsi hieman paremmin ymmärrettävästi peliin mukaan, mutta ei se tosissaan enää TPS:n voittoa pystynyt uhkaamaan. Kun pelikello tikitti jo täysin lukemia, päästi Marko Rajamäki vielä yhden TPS-lupauksen irti. Ville Rannikko pelasi nyt puolestaan ensimmäisen minuuttinsa korkeimmalla sarjatasolla.

– Nuoret pojat täyttivät hienosti paikkansa tänään. Jere ja Ville ovat käyneet koulua tiiviisti kevään ja vasta nyt kesällä he ovat pystyneet osallistuneet paremmin harjoituksiimme. Jere pääsi Pietarsaaressa ensimmäistä kertaa avaukseen ja hän näytti heti, että on jo nyt liigatason pelaaja. Juho tuli puolestaan keväällä meille loukkaantuneena ja sai nyt mahdollisuuden avauksessa. Hän on tulevaisuuden pelaajiamme. Kokonaisuudessa meidän pallollinen pelimme oli jopa kauden parasta. Välillä pallo kiersi pariltäkymmeneltä mieheltä toiselle kunnon pelitilanteessa, ilman että se olisi ollut vaikka toppareiden pallottelua toiselta toiselle. Olen erittäin tyytyväinen tähän esitykseen tämän ruuhkan keskellä, Rajamäki kiitteli joukkojaan.

IFK kiirehti tuttuun tapaansa ymmärrettävästi heti ottelun jälkeen laivalle.

– TPS juoksutti meitä ja oli pallollisessa pelissä selvästi meidän edellämme varsinkin toisella puoliajalla. Nyt matkustamme kotiin harjoittelemaan, IFK-luotsi Pekka Lyyski puolestaan lupasi.

Lisää uutisia