TPS:n nollataika piti myös AC Oulua vastaan

TPS mahtava alkukesän vire sai jatkoa tänään Yläkentällä, kun AC Oulu joutui tunnustumaan sen paremmakseen lukemin 1-0. TPS pelasi näin kahdeksannen peräkkäisen tappiottoman ottelunsa ja nousi vain pisteen päähän Ykköstä johtavasta PS Kemistä. Tepsillä on toki ottelu enemmän pelattuna.

TPS:n maalivahti Oskari Forsman piti myös kahdeksannen kerran peräkkäin nollan omassa päässään, joka alkaa kolkutella ainakin jonkin sortin ennätyksiä Ykkösen tasolla. TPS:n maaliero kahdeksasta viimeisestä pelistä on jo murskaava 16-0.

AC Oulu oli lähtenyt matkaan jo perjantaina ja se yöpyi Porissa. Oululaiset tulivatkin ärhäkästi peliin ja TPS oli pahasti viennissä ottelun alkuminuutit. Pikkuhiljaa ottelu alkoi tasaantumaan ja TPS:kin pääsi kyytiin mukaan. Ensimmäinen puoliaika mentiin kuitenkin enemmän Oulun tahdissa, vaikka mitään elämää suurempia maalipaikkoja ei nähty kummassakaan päässä.

– Meidän valmistautuminen sujui hyvin, emmekä voi mennä pienen kentänkään taakse, koska pelasimme ensimmäisellä puoliajalla ihan sovitusti ja jopa erittäin hyvin, AC Oulun luotsi Rauno Ojanen paalutti.

TPS tuli toiselle puoliajalle selvästi terävämmin ja oli siitä eteenpäin kentän isäntä. TPS vyörytti palloa Oulun kenttäpuoliskolle ja prässäsi erittäin hyvällä intensiteetillä.

– Tehtiin vähän muutoksia toiselle puoliajalle ja se toimi. Prässättiin tiukemmin ja kakkospalloja alkoi putoilemaan enemmän meille. Meidän puolustuspelimme on ollut viime aikoina niin onnistunutta ja tarkkaa, että hyökkäyspeli on jopa vähän kärsinyt siitä, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainenmyönsi.

TPS:n sitkeä vyörytys kantoi hedelmää 62. minuutin kohdalla. Jälleen hienon ottelun puolustuksen vasemmalla laidalla uurastanut Juri Kinnunen keskitti omalta tontiltaan maalille ja Mikko Hyyrynennousi korkeimmalla Oulun puolustusarmeijan keskellä ja puski pallon tyylikkäästi verkkoon.

Ottelun loppupuolikin painettiin TPS-painotteisesti, vaikka AC Oulu sai muutamia erikoistilanteita, joissa leijui ilmassa se vaarallinen tasoituksen tuoksu. Loppujen lopuksi Tepsin toinen osuma oli lähempänä kuin se oululaisten tasoitus.

– Meiltä puuttui tänään liian monta avainpelaajaamme ja TPS oli tänään varmaan sen maalin verran ja ansaitsi kyllä voittonsa, Ojanen myönsi rehdisti.

– Näin minäkin sen näin. Ensimmäisellä puoliajalla Oulu näytti parhaita puoliaan ja uskon, että se tulee nousemaan taulukossa. Olen samalla kuitenkin sitä mieltä, että toisen puoliajan vähän paremmalla viimeistelyllä ja tarkkuudella olisimme voineet tehdä sen toisenkin maalin, Laurikainen pohti.

TPS:n puolustuslinja oli tänäänkin maalivahti Oskari Forsmanin johdolla betonia. Toppari Mikael Liespuu oli välillä kovassakin paineessa, mutta voitti järjestäen kaikki pääpallot ja johti keskuspuolustusta ammattitaidolla Miro Tenhon kanssa. Muita päivän suurimpia valopilkkuja olivat mainiosti hyökkäyspäässä juoninut Oskari Jakonen sekä kokeneemman kaartin osaajat, Mikko Hyyrynen ja Sami Rähmönen.

Kentän parhaaksi valitun Jakosen haastattelu TPS TV.ssä:
http://tpstv.fi/oskari-jakonen-palkittiin-kentan-parhaana-ac-oulua-vastaan/

Lisää uutisia