TPS:n naisten SM-hopearyhmä pysyy hyvin koossa – Tunturi palaa Turkuun

Naisten liigassa SM-hopeaa voittanut TPS on solminut jo 18 pelaajasopimusta kaudelle 2017. TPS:n joukkueeseen tulee normaalia pientä vaihtuvuutta, mutta SM-hopeaa voittaneen joukkueen pelaajarunko pysyy pääosin samana. TPS:n keskikenttä vahvistuu, kun taitava Julia Tunturi palaa takaisin TPS-paitaan kahden Åland Unitedissa vietetyn kauden jälkeen. Vastaavasti TPS:ää peräti yhdeksän peräkkäistä liigakautta edustanut Terhi Ristolainen lopetti hienon uransa SM-hopeakauteen.

– Terhi pelasi harvinaisen monta kautta peräkkäin uskollisesti samassa joukkueessa, ja hän otti vielä hienosti vastuuta ja roolia viime kauden hopeajoukkueessa. Hänellä on omat kiireensä opiskelujen vuoksi ja ymmärrän, että uran ensimmäiseen SM-mitaliin oli helppo lopettaa ura. Kiitän koko TPS:n puolesta häntä. Julia on meille puolestaan mieluisa ja tuttu paluumuuttaja, joka tuo lisää pallollista osaamista joukkueeseen, TPS:n päävalmentaja Sami Haltia tietää.

TPS:n maalivahtiosastolla on valmiina jo kolme jatkosopimusta. Viime kauden selkeä ykkösmaalivahti Inkeri Niemi sekä kokenut Karoliina Lindstedt jatkavat molemmat joukkueessa. Myös vuoden 1999 ikäluokkaa oleva lupaava Milla-Maj Majasaari jatkaa raitapaidoissa.

Kapteeni Mira Uronen jatkaa jo kaudella 2008 alkanutta liigauraansa puolustuksen laidalla. Toppariosastolla on kaksi varmaa laadukasta jatkajaa, kun Alina Schrey ja Tiina Vatanen ovat solmineet uudet jatkosopimukset. Myös viime kauden todellinen sensaatio, vasta 17-vuotias Elli Pikkujämsä, jatkaa joukkueessa. Yleensä puolustuksen tai hyökkäyksen laidassa pelaava Pikkujämsä iski jo menneellä kaudella kahdeksan maalia Naisten liigassa. Onnistuneen loppukauden pelannut laitapuolustaja Netta Laasio jatkaa myös TPS:n riveissä. Lähes koko kauden kestäneestä loukkaantumisestaan toipunut Aada Peltoniemi on sominut myös uuden jatkosopimuksen. Monivuotinen luottotoppari Siiri Hammar jatkaa opiskelujaan Aalto-yliopistolla Espoossa. Hänellä ei ole vielä uutta jatkosopimusta, mutta hän harjoittelee kuitenkin joukkueen mukana resurssiensa mukaan.

TPS:n keskikentällä jatkavat onnistuneen loppukauden pelannut Wilma Spets, Naisten liigan eliittiin ja alle 23-vuotiaiden maajoukkueeseen noussut Saija Östlund, kolmannen kautensa raitapaidoissa aloittava laitapelaaja Laura Wentjärvi sekä tyttöjen maajoukkueisiin noussut laitapelaaja Annika Haanpää.

TPS:n hyökkäyspäässä jatkavat taitavat satakuntalaislähtöiset Jutta Rantala ja Hanna Ruohomaa. Vasta 17-vuotias Rantala viimeisteli menneellä kaudella jo kaksitoista osumaa. Ruohomaa aloittaa puolestaan neljännen kautensa raitapaidoissa. Hän on iskenyt TPS-paidassa liigaurallaan jo yhteensä 26 maalia. Jenni Rannus nousi TPS:n B-tytöistä jo viime kauden lopulla edustusjoukkueen rinkiin, mutta nyt hän lähtee tosissaan kilpailemaan myös peliajasta. TPS:n hyökkäyspelin viime kausien johtohahmo Ria Öling jatkaa myös raitapaidoissa. Neljännen TPS-kautensa aloittava Öling on noussut Turun aikanaan A-maajoukkueeseen. Hän on viimeistellyt TPS-paidassa kolmen kauden aikana peräti 49 liigamaalia. Ölingin sopimuksessa on pykälä, joka mahdollistaa siirron myös ulkomaille.

– Ria on kantanut todella suurta vastuuta TPS:ssä kolmena viimeisenä kautena ja halusimme jättää hänelle takaportin myös kansainvälisille kentille. Hienosti kauden 2014 lopussa liigajoukkueeseen mukaan tullut Veronica Timlin kuntouttaa parhaillaan itseään ja tavoitteenamme on, että saisimme myös hänet vielä tähän ryhmään mukaan. Olen erittäin tyytyväinen sopimustilanteeseemme tällä hetkellä. Tästä on todella hyvä aloittaa valmistautuminen ensi kauteen, Haltia myöntää.

TPS palasi joukkueharjoituksiin tällä viikolla. TPS:n valmennusryhmä on laajentanut harjoitusrinkiä myös uudella try out -ryhmällä. Näin seuran omat nuoret kasvatit ja mahdolliset Turun ulkopuolelta tulevat pelaajat pääsevät näyttämään taitojaan. Try out -ryhmään kuuluvat tällä hetkellä seuran omista kasvateista maalivahti Matilda Nurmi sekä kenttäpelaajat Peppi Saarinen, Emma Suominen ja Iines Lehkonen. Ryhmään on liittynyt myös viime kaudella porilaista NiceFutista edustanut Milla Rantamäki.

Lisää uutisia