TPS:n naisten päävalmentajavastuu jaetaan kolmen eri valmentajan kesken

TPS:n naisten edustusjoukkue joutui haastavaan tilanteeseen maaliskuun alussa, kun viime syksynä joukkueen päävalmentajaksi nimitetty Tomi Ruuhikorpi joutui jättämään tehtävänsä kesken sopimuskauden. TPS on kartoittanut sen jälkeen huolellisesti eri vaihtoehtoja ja päätynyt sellaiseen ratkaisuun, että varsinainen päävalmentajavastuu jaetaan kaudella 2018 kolmen eri valmentajan kesken. Helmikuussa joukkueen valmennusryhmään liittynyt Timo Saari saa rinnalleen Joonas Laurikaisen sekä Juha Reinin.

– Saimme loppujen lopuksi aika nopealla aikataululla kokeneen, ammattitaitoisen ja koulutetun valmennusryhmän kokoon. Se oli mielestämme kaikkein paras ratkaisu tässä tilanteessa. Timo tuntee jo joukkueen hyvin, kuten myös Joonas, joka tulee mukaan seuran sisältä. Meillä kävi nyt hieman lisäksi tuuriakin, kun saimme Juha Reinin tähän kokonaisuuteen mukaan. Tällä kolmikolla on varmasti ammattitaitoa ja kokemusta jakaa järkevällä tavalla keskenään joukkueen päävalmentajavastuu, TPS juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Kari Uronen vakuuttaa.

50-vuotialla Saarella on takanaan jo yli 30-vuotinen ura valmennuksesta sekä valmennuksen koulutukseen liittyvistä tehtävistä Uudenmaan piirin alueella. Hän on valmentanut urallaan useiden miesjoukkueiden lisäksi kaikkia tyttöjen ja poikien juniori-ikäluokkia sekä erityyppisiä kyky- ja talenttiryhmiä. Hän on toiminut seuratasolla NuPS:ssa, LoPa:ssa ja FC Hongassa ja näiden lisäksi useita vuosia Fortum Tutor -tehtävissä.

42-vuotias Reini on entinen A-maajoukkuepelaaja, joka on toimi pian aktiiviuransa jälkeen pelaajatarkkailijana, Vaasan Palloseuran urheilutoimenjohtajana sekä edustusjoukkueen valmentajana. Hän on työskennellyt myöhemmin urallaan myös TPS jalkapallon toimitusjohtajana sekä urheilutoimenjohtajana. Reini on toiminut myös Suomen Palloliiton huippujalkapallovaliokunnan jäsenenä kuusi vuotta.

34-vuotias Laurikainen toimii tällä hetkellä TPS juniorijalkapallon valmennuspäällikkönä. Hänen vastuulleen kuuluu koko TPS:n juniorijalkapallon valmennus, mutta työ on painottunut seuran vanhimpiin juniori-ikäluokkiin. Hän on toiminut myös TPS:n tyttöjunioreiden valmennuspäällikkönä sekä porilaisen FC Jazzin valmennuspäällikkönä.

TPS:n koko valmennusryhmään kuuluvat myös fyysinen valmentaja Janina Palmroos ja maalivahtivalmentaja Jani Tuomala.

Lisää uutisia