TPS:n naisten musta viisiminuuttinen kostautui

Kokkola F10  – TPS  4-0 (0-0)
58. 1-0 Tanja Nousiainen (Hanne Ojanperä, Monica Dolinsky)
62. 2-0 Ojanperä (Dolinsky)
63. 3-0 Amarachi Grace Okonkwo (Riikka Ketoja)
72. 4-0 Dolinsky (Nousiainen)

Musta viisiminuuttinen toisen puoliajan alkupuolella koitui eilen TPS:n naisten kohtaloksi. Tuona aikana Kokkola F10 latoi kolme maalia käytännössä peräkkäisistä hyökkäyksistään ja peli oli sillä ratkaistu.

TPS oli pelissä mukana hyvin ensimmäisellä jaksolla, vaikkakin KF10:lla oli enemmän vaarallisia maalintekopaikkoja. Ottelun 17. minuutilla TPS:lla oli hyvä tilanne siirtyä johtoon, kun Julia Tunturi syötti Tiia Tikkasen keskeltä läpi. Tiian laukaus suuntautui kohden varmaotteisesti pelannutta Linda Säätelää. Puoliajan lopulla Tiia teki näyttävän nousun oikealta lähelle maalia kiertäen puolustajan. KF10:n toppari sai kuitenkin jalkansa väliin ja tilanne valui TPS:n kulmapotkuksi.

KF10:n palkittu Monica Dolinsky koetteli Katja Kankaanpään torjuntataitoja useaan otteeseen sekä laukoi pari kertaa yli ja ohi maalin. Myös Hanne Ojanperällä oli yksi yläripalaukaus, johon Katja ehti ennen paikalle rientänyttä Tanja Nousiaista.

Tikkasella oli toisella puoliajalla myös pari hyvää yritystä avausmaalin tekoon. Ensin hän veti Juliette Kempin syötöstä oikeaan sivuverkkoon 53. minuutilla. Sitten komean syöttelyn (Emmi Montonen-Kemppi-Petra Nurminen-Hanna Karhu) päätteeksi Tiia laukoi hieman yli maalin 68. minuutilla.

Kokkola F10 ansaitsi voittonsa toisen puoliajan vahvan esityksen perusteella ja kärkipelaaja Hanne Ojanperän kuntoutuminen useiden loukkaantumisten jälkeen on vahvistanut joukkuetta entisestään.

TPS:n parhaita olivat Tiia Tikkanen, joka jäi monissa tilanteissa ilman tarvittavaa tukea, maalivahti Kankaanpää, topparit Emmi Montonen ja Siiri Hammar. Nuori Saija Östlund pelasi ensimmäistä kertaa liigassa vasemman puolustajan tontilla ja Juliette Kemppi alempana keskikenttäpelaajana.

Tepsin kokoonpanosta puuttui pelaajia työesteiden ja loukkaantumisten takia. Ottelun jälkeen oli pelättävissä, että lisää väkeä joutuisi sairastuvalle. Sari Tikkasen varvas koki ottelussa sen verran kovia, että hän käy magneettikuvauksessa viikolla. Toivottavasti varvas ei ole murtunut.

TPS on nyt sarjataulukossa viimeistä edellisenä. Sekä TPS että sarjajumbona pisteen perässä oleva Tampereen Ilves kuten myös pisteen edellä oleva NiceFutis ovat pelanneet 17 ottelua.

TPS:n seuraava kotiottelu on lauantaina 4.8. klo 16.00. Ottelu pelataan Urheilupuiston Yläkentällä ja vastustajana on HJK.

TPS: Katja Kankaanpää (mv); Saija Östlund, Siiri Hammar, Emmi Montonen (C), Marjukka Pirttisalo; Petra Nurminen, Juliette Kemppi; Sari Tikkanen (46. Heta Kauppinen), Julia Tunturi, Taija Tomberg (61. Hanna Karhu); Tiia Tikkanen.
Vaihdossa: Karoliina Lindstedt (mv), ja Matilda Halm.

Lisää uutisia