TPS:n naisten liigajoukkue solmi 11 uutta pelaajasopimusta

TPS:n naisten liigajoukkue on paremmassa valmiustilassa tulevaa kautta ajatellen kuin koskaan aikaisemmin. TPS:llä on valmiina jo yksitoista pelaajasopimusta ja joukkuetta vahvistetaan vielä lisää lähiviikkojen aikana. TPS:n uusi päävalmentaja on Sami Haltia, joka kantaa vastuuta ainakin seuraavat kaksi kautta. Haltia saa avukseen Mikko Hyyrysen, joka vastaa joukkueen fyysisestä valmennuksesta.

– Meidän lähtötilanteemme on todella hyvä. Uutta on se, että seuraan on tällä hetkellä imua myös ulkopuolelta. Meidän joukkueen perusrunko on jo nyt valmiina ja pääsemme aloittamaan valmistautumisen kauteen paria kuukautta aikaisemmin kuin viime vuosina. Mikko Hyyrynen tuo valmennukseemme lisää ammattimaisuutta, Haltia kiittelee.

TPS:n riveissä jatkavat viime kesan alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnauksen pronssisankarit, Julia Tunturi ja Sini Laaksonen, 1+1-vuotisilla sopimuksillaan.

TPS-kapteeni, puolustaja Mira Uronen, on päättänyt panostaa tosissaan jalkapalloon uudella kaksivuotisella sopimuksellaan. Myös nuorten puolustajien, Netta Laasion ja Emma Santamäen, sopimukset on kaksivuotisia. Hyökkääjä Eveliina Mäkelän sopimus on puolestaan 1+1-vuotinen.

TPS:n viime kauden paras maalintekijä Terhi Ristolainen on solminut yhden vuoden jatkosopimuksen. Yksivuotisilla sopimuksilla jatkavat myös maalivahti Karoliina Lindstedt, keskikenttäpelaaja Saija Östlund sekä hyökkääjät Janniina Haapaniemi ja Amanda Partanen.

TPS-puolustuksen viime kauden tukipilari, toppari Siiri Hammar, valittiin Naisten liigan kuukauden pelaajaksi viime heinäkuussa. Hän loukkaantui kuitenkin vakavasti kauden loppupuolella. Hammarin polven toipumisprosessi on edennyt suotuisasti ja TPS haluaisi ehdottomasti pitää hänet raitapaidoissa.

– Etenemme Siirin kanssa loukkaantumisen jälkeen rauhallisesti. Olemme jutelleet hyvässä hengessä hänen kanssaan ja toivomme, että ratkaisu syntyisi. Siiri opiskelee Espoossa ja se tuo tietysti omat haasteensa mukaan, Haltia muistuttaa.

– Kaiken kaikkiaan tilanteemme on hyvä. Meillä on vahva ja laaja runko jo nyt koossa ja yhteistyö myös B-tyttöjen joukkueen kanssa toimii tulevaisuutta silmällä pitäen erinomaisesti. Lähdemme liikkeelle nöyrästi ja harjoittelemme talvella niin tunnollisesti, että olemme valmiita kun liiga alkaa keväällä, Haltia painottaa.

Viime kauden pelaajista myös Karoliina Keskisen ja Emilia Alajääsken kanssa pyritään solmimaan sopimukset ensi viikon aikana.

Lisää uutisia