TPS:n naisten liigajoukkue saa kovan paluumuuttajan

Myös TPS:n naisten liigajoukkue on saanut tärkeän paluumuuttajan, kun naisten jalkapallomaajoukkueen kolmosmaalivahdiksi tänä vuonna noussut Katja Kankaanpää (s. 1991) on solminut sopimuksen ensi kaudesta TPS:n kanssa.

Kankaanpää pelasi viime kauden Norjan Toppserienin eli Norjan ylimmän sarjan Kleppe IL:n joukkueessa täydet minuutit jokaisessa ottelussa. Kleppe IL :n sijoitus sarjassa oli keskikastia eli 8. Kankaanpää pelasi viime kesänä myös Suomen maajoukkueen veräjällä kahdessa harjoitusottelussa ja kuuluu naisten maajoukkueen maalivahtivalmennettaviin. Katja ehti juniorivuosinaan pelata kaikkiaan huikeat 27 nuorten maaottelua.

– Katja tuo kansainvälistä näkemystä ja kokemusta joukkueen harjoitteluun ja toimintaan yleisesti ja on siksi erittäin tärkeä hankinta tässä vaiheessa uutta kautta, tiivistää TPS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Heikki Altonen.

Kankaanpäätä voi luonnehtia myös paluumuuttajaksi, sillä yhtä Norjan kautta lukuun ottamatta hän on saanut jalkapallo-oppinsa Turussa, ensin Turun Nappulaliigassa Runosmäen joukkueessa ja sitten Turun Pyrkivässä. Naisten liigaa Katja pelasi yhden kauden raisiolaisessa SCR:n joukkueessa ja SCR:n luovuttua liigapaikasta TPS:ssa vuodesta 2008 lähtien.

– Vuosi Norjan  ammattimaisesti hoidetussa Kleppen joukkueessa oli arvokas kokemus siitä, miten monipuolinen harjoittelu tuo tulosta. Olen ymmärtänyt, että TPS on kehittänyt toimintaansa maalivahtivalmennuksessa oikein hyvään suuntaan. On myös mukava palata tuttujen kaverien pariin, Katja kertoo.

Sairaanhoitajan opinnot Kankaanpään on tarkoitus aloittaa Turussa pelaamisen ohessa ja hankkia näin siviiliammatti tulevaisuuden varalle.

TPS:n naisten liigajoukkueella on tällä hetkellä toistakymmentä pelaajasopimusta solmittuna ensi kaudeksi ja niistä tullaan tiedottamaan lisää uuden vuoden jälkeen. Neuvotteluja on lisäksi käynnissä uusien pelaajien kanssa.

Lisää uutisia