TPS:n naisten liigajoukkue aloittaa sarjakautensa Oulussa

TPS:n naisten edustusjoukkue aloittaa liigapelit tulevana lauantaina Oulussa Oulu Nice Soccerin vieraana. ONS nousi viime kauden päätteeksi liigaan ja joukkueen vähimmäistavoitteena on sarjapaikan uusiminen valmentaja Ville Väisäsen mukaan.

TPS on muuttunut jonkin verran viime kaudesta, kun kokenut Johanna Björklund päätti suunnata saarelle Åland Unitediin, Mira Uronen pelaa nyt Kemiön KSF:ssä ja Kajsa Vikman lopetti pelaajauransa jatkaen kuitenkin Tepsin tyttöjoukkueen valmentajana. Tulopuolelle voidaan kirjata kovina vahvistuksina paluumuuttajat maalivahti Katja Kankaanpää, joka edusti viime kaudella Norjan Kleppe IL:ää, sekä Tiina Vatanen Ruotsin Sunnanå IK:sta. Myös uudet pelaajat HJK:n Julia Säppi, PIF:n Julia Tunturi sekä Pyrkivän Heta Kauppinen tuovat lisää hyökkäysvoimaa tämän kauden Tepsiin.

– Meillä on nyt hyvä sekoitus nuoria sekä kokeneita pelaajia. Mielestäni joukkueen tasapaino on siltä osin hyvin kohdallaan, TPS:n päävalmentaja Heikki Altonen tuumaa.

– Joukkue lähtee Ouluun (650 km) jo perjantaina yöpyen matkalla, jotta olisimme hyvin levänneitä heti ottelun alkaessa, Altonen kertoo.

ONS on Tepsille tuntematon vastustaja. Aikaisemmin joukkueet eivät ole pelanneet vastakkain.
Kysymykseen, miten pelissä tulee käymään, Altonen vastaa:

– Toinen joukkue ottaa kolme pistettä ja toivon mukaan se on TPS tai sitten molemmat saavat vain yhden pisteen. Niin pyöreä ottelun ennakkotunnelma on.

TPS:n on syytä varoa Ykkösen viime kauden maalitykkiä ONSsin Sanna Ylianttilaa, joka paukutti sarjassa peräti 27 täysosumaa ja on nyt harjoitusotteluissa jatkanut samaa tahtia. ONS pelaa pitkälti samalla kokoonpanolla kuin viime kaudella. Paluumuuttajina Kokkolasta seura sai  mv. Linda Rahkolan sekä Lotta Juusolan. Myös kajaanilaislähtöinen ja FC Hongassa viime kaudella pelannut hyökkääjäpelaaja Jenni Leinonen on liittynyt joukkueeseen. Joten siltä osin ONS on vahvistunut.

ONS-TPS pelataan sisähallissa Arina Areenalla lauantaina 14.4. klo 16.00 alkaen.

Lisää uutisia