TPS:n naisten kotiavaus on torstaina Kupittaalla

Jouni Alenin luotsaama TPS:n naisten liigajoukkue avasi liigakautensa viime lauantaina Espoossa. Kultamitaleita himoitseva FC Honka oli Tepsin tyttöjä parempi lukemin 2-0, mutta ilmaiseksi se ei missään nimessä pisteitään saanut. TPS:n kohtaloksi koitui toisen puoliajan kahden minuutin musta jakso, jolloin Honka tälläsi molemmat maalinsa.

– Me lähdettiin voittamaan sitäkin peliä, mutta meille sattui sellainen parin minuutin musta jakso. Oma prässimme murtui hetkeksi. Kyllä me tiedettiin, että Honka on vahvistunut ja mestarisuosikkeja, mutta ihan hienosti kestettiin ilman sitä parin minuutin nukahdusta. Ei tässä sarjassa lähdetä nöyristelemään ketään vastaan, TPS-hyökkääjä Terhi Ristolainen painottaa.

TPS avaa kauden 2013 kotiotteluidensa sarjan ensi torstaina Kupittaalla, kun vieraaksi saapuu sarjan mustaksi hevoseksi povattu Kuopion Pallokissat. Pallokissat avasivat kautensa kuitenkin 1-3-tappiolla vahvalle Åland Unitedille. TPS on pelannut viime kausina tasaisia otteluita savolaisia vastaan, vaikka onkin jäänyt sarjataulukossa heidän taakseen.

– Aikamoinen taistelu siitä on tiedossa, ihan varmasti. Pallokissojen joukkuepeli on nimenomaan toimivaa ja ehkä siinä ollaan vähän jääty jälkeen, vaikka on ne olleet tasaisia pelejä, Ristolainen muistuttaa.

TPS:n joukkueen nuorekkuutta on toitotettu ihan aiheestakin lähes joka paikassa, mutta löytyy joukkueesta myös yllätysvalmiutta ja taitoa.

– Meillä on taitoa ja myös sellaisia pelaajia, jotka olisivat avauksessa myös muissa liigajoukkueissa. Meitä pidetään suurimpina putoajasuosikkeina, mutta kyllä Honka-peli jo näytti, että voimme hyvänä päivänä ja oikein organisoidulla pelillä yllättää kenet tahansa. Eipähän ole ainakaan paineita, vaan tullaan täältä puskista, Ristolainen naurahtaa.

TPS:n joukkue ei välttämättä ole vielä aivan lopullisessa formussaan, sillä muutaman kokeneemman pelaajan jatkoapäätöksiä vielä odotellaan. Maalitykki Tiia Tikkanen on parhaillaan Yhdysvalloissa ja toinen Naantalin tyttö, toppari Emmi Montonen, pohtii vielä tämän kauden kuvioitaan.

– Meillä on kapea pelaajarinki ja kyllähän me tälläkin joukkueella taistelemme, mutta totta kai ringin laajeneminen ja ennen kaikkea lisäkokemus auttaisi meitä, itsekin TPS:n kokeneempaan kaartiin kuuluva Ristolainen myöntää.

TPS – Kuopion Pallokissat alkaa siis Kupittaan vitoskentän keinonurmella torstaina 28.3. klo 17.30. Sisäänpääsy on ilmainen. Tervetuloa!

Lisää uutisia