TPS:n naisten edustusjoukkue solmi viisi uutta jatkosopimusta

TPS:n naisten edustusjoukkue on solminut viisi uutta jatkosopimusta liigakaudeksi 2020. TPS:ssä jatkavat viime kausien runkopelaajiin kuuluneet maalivahti Inkeri Niemi sekä kenttäpelaajat Laura Kattelus, Netta Laasio, Jenni Rannus, ja Saija Östlund. TPS:n uudeksi päävalmentajaksi palasi kahden kauden tauon jälkeen Sami Haltia, joka valmensi seuraa jo kausina 2014-17.

Keskuspuolustajana sekä keskikentällä pelaava Laura Kattelus aloittaa nyt kolmannen kautensa TPS-paidassa. Lapuan Virkiän kasvatti pelasi kaudet 2014-16 Naisten Ykköstä JyPK:n paidassa. Hän debytoi liigassa kaudella 2017 jyväskyläläisseuran paidassa. 26-vuotias Kattelus on pelannut yhteensä 50 ottelua Naisten liigassa.

Laitapuolustaja Netta Laasio esiintyi TPS:n paidassa Naisten liigassa ensimmäistä kertaa kaudella 2012. 23-vuotias Laasio on pelannut sen jälkeen 104 liigaottelua, joissa hän on viimeistellyt kaksi maalia.

Hyökkääjä Jenni Rannus pelasi ensimmäisen ottelunsa Naisten liigassa kaudella. Varsinaisen läpimurtonsa liigatasolla hän teki kaudella 2018. 20-vuotias Rannus on pelannut nyt TPS:ssä 53 liigaottelua ja osunut niissä seitsemän kertaa.

Keskikenttäpelaaja Saija Östlund nousi TPS:n liigajoukkueeseen kaudella 2012. Hän on kuulunut siitä lähtien joukkueensa runkopelaajiin. Loukkaantumisista urallaan kärsinyt Östlund joutui jättämään kokonaan kauden 2018 väliin. 23-vuotias Östlund palasi kuitenkin liigakentille viime kaudella. Hän on pelannut Naisten liigassa nyt 106 peliä ja viimeistellyt niissä 11 maalia.

Maalivahti Inkeri Niemi debytoi Naisten liigassa jo kaudella 2013. Hän on pelannut sen jälkeen 66 ottelua Naisten liigassa. 23-vuotias Niemi oli voittamassa seuralleen SM-hopeaa kauden 2016 päätteeksi. TPS:n tuoreista sopimuspelaajista myös Laasio ja Östlund kuuluivat TPS:n silloiseen SM-hopeajoukkueeseen.

– Joukkue on harjoitellut nyt jo reilut kolme viikkoa ja kyllähän tuolla on hyvä meininki päällä. Meillä on motivoituneita ja hyväkuntoisia pelaajia, jotka vetävät illasta toiseen täysillä. Nyt saatiin kiinni taas seuraa jo vähän pidempään palvelleita pelaajia, joilta kaikilta odotan isoa roolia myös tulevalla kaudella. Harjoitusrinkimme on melko laaja ja mukana on myös nuorempaa kaartia. Tavoitteena on, että joukkue on pääosin koossa jo ennen joulua. Olemme joka suhteessa ajoissa liikkeellä ja suunnitelluissa aikatauluissa kiinni, päävalmentaja Sami Haltia painottaa.

TPS:n sopimuspelaajat kaudeksi 2020:

Maalivahdit: Inkeri Niemi ja Siiri Välimaa.
Kenttäpelaajat: Mira Andersson, Laura Kattelus, Netta Laasio, Jenni Rannus, Emma Santamäki ja Saija Östlund.

Lisää uutisia